torsdag, juni 20, 2024

24.april

IT’S NOT CRICKET !

Reaksjonen har vært mange og sterke på at Ammerud hentet tilbake to spillere slik at de kunne styrke laget i kvalifiseringsturneringen i helgen som var.
Både Rivelino Pierre og Ronald Timus var toneangivende for Ammerud sist sesong da klubben ble seriemester.
Like dominerende var de nok ikke i helgens kvalifiseringsturnering, men med betydelige bidrag i kampene Ammerud vant.

Begge spillerne startet sesongen for Ammerud, men UDI mente de ikke tjente nok til å kunne få oppholde seg i Norge så UDI utviste like godt begge spillerne.
Etter at de forsvant var det bare sorgen i Ammerud som gikk på en lang rekke med tap. Så lang at laget rykket ned sammen med Persbråten. Uten Rivelino Pierre og Ronald Timus ble det også to tap på Ammerud mot nettopp Persbråten, mens de altså vant med 11 poeng mot sine rivaler fra Oslo i Fyllingsdalshallen søndag.

Lovlig?
Spillerne det er snakk om og som har skapt reaksjoner ble fløyet inn til hotellopphold en uke i Oslo for forberedelser og kampene i Bergen.
Andre lag har gjort det samme, hentet spillere tilbake etter overgangsfrister for å styrke laget. Nidaros denne sesongen da deres utenlandske spiller ble skadet og ikke fikk bidra. Inn kom en utenlandsk spiller som hadde spilt i Nidaros to sesonger før eller hva nå klubben het da.
Tromsø har gjort det før det og det er sikkert flere eksempler for de som vil grave dypere i historien.

Rivelino Pierre og Ronald Timus startet sesongen i BLNO for Ammerud, men ble utvist og kommer tilbake som turister for å spille kvalifiseringsturneringen.
Er vedtaket fra UDI omgått ? For det burde ikke overraske om det er Ammerud som klubb som har bekostet både fly og hotell for spillerne og da vil utgiftene til reise og opphold i så fall kunne ansees som lønn.

Like barn leker best
Persbråten, Fyllingen og Kristiansand stilte med spillere som hadde spilt i denne sesongs serie og det gjorde jo også Ammerud. Men skal en kvalifiseringsturnering ha mening og være rettferdig så bør det ikke være lovlig å hente inn spillere for å kunne styrke et lag slik det er gjort her.
Er en regelendring på sin plass eller burde klubber kunne ha moral nok til å holde seg unna slike krumspring?
Fyllingen hadde selv muligheten til å hente inn en amerikansk spiller med familie i Norge før sluttspillet og finansiert utenfor klubben. Vi hadde en runde om dette, nei flere og falt ned på etikken i det hele. Det blir verken rett eller rettferdig når slikt gjøres.
I England har man et veldig godt og dekkende uttrykk hentet fra idrettens verden: ” It is not cricket” og da er meningen at det er ikke riktig.
Så vinne for en hver pris ? Er det det det handler om ?

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje