mandag, mai 20, 2024

Island er et fantastisk land, eksotisk som få. Det er her neste stoppested blir for Atle Bouna Black Ndiaye. Et spennende land der basket eller Körfuknattleiksdeild er en stor idrett-vi deler ordet opp og blar litt i gammelnorskkunnskapene: Körfu = kurv, knattleik= ballspill mens sdeild sikkert er klubb/lag.
Islendingene eller reservesogningene bruker sjelden låneord fra andre språk, men lager sine egne. Og nå skal Nesttuns stor sønn prøve seg i det islandske laget Tor.

I artikkelen nevnes det hvor han har spilt basket. Spáni, Frakklandi og á Bretlandi. Á síðasta tímabili ákvað Bouna að spila með liði Fyllingen heima í Noregi,- Spani og Noregi burde være enkle å ta. Ikke like enkelt med Frakklandi (Frankrike der norske vikinger enda preger stedsnavn som Normandie etter nordmenn og at små bekker på fransk heter bequerelle med første delen beque=bekk).Bretlandi er England.

https://thorsport.is/frett/default.aspx?id=14762&fbclid=IwAR0ccqu-3Tc_rgj3BUjsY2T-6bZNelkV-_G7R51JFt7lb-83xDF0ZOAyCKc

Vi ønsker Bouna lykke til til det han ønsket seg til- et varmere land. For det er Island med heita pottur (boblebad), Den blå lagune kjent for varmt og helende vann å bade i. Ingen forteller om skittlukten som følger med det svovelholdige vannet og jordskjelv og lava i skjønn forening.

Men basket eller Körfuknattleik kan de og hevder seg bedre der med sine 300.000 innbyggere enn det vi greier her som er 18 ganger flere.

Ørvar Erlendsson er som navnet tyder på fra Sagaøyen. Han ble spurt om islandsk basket og laget Bouna skal spille for og som var Ørvars klubb da han spilte på Island:
Klubben har vært en jo-jo klubb i alle år. Gått opp og ned mellom eliten og 1 div.Men de har en ny kjerne med unge lokale spillere og ble utslått i år i kvartfinalen. Tapte 2-1 i kamper mot laget som leder finaleserien nå. Islandsk basket er en run and gun. Kan si at alle lag spiller på en måte Gimle spiller i dag. Tøft forsvar og korte angrep.
Det er mange importspillere på Island. Mange av de er rollespillere og noen lag har opp til 5 import på laget. Reglene er at det kan to amerikanere på banen om gangen men så mange europeere de vil.
Beste lagene er Keflavik, KR, Valur, Stjarnan og Thor Thorlàkshøfn. Laget som Bouna skal til har nettopp signert en Sveits landslagsspiller og en 1. divisonsspiller fra amerikansk liga. Men de har også mistet den beste unge islendingen til USA.

AFRAM BOUNA !

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje