lørdag, april 27, 2024

23. april
Så skal alt avgjøres. I Fyllingsdalshallen.
4*10 minutter servert to ganger i en kvalifiseringsturnering der det eneste som er sikkert er at alle kan slå alle.
OG at dagens to kampvinnere rykker opp.

Først ut kl.1400  Fyllingen-Kristiansand 108-74(29-17,23-15,24-32,32-10)
Fyllingen sikret med seieren første billett til BLNO.Poengene ble satt av; Brede Ellingsen 24, Marius Šumskis 19, Nikola Blatancic 16, Mohammed Ali 12, Stian Enge 10, Hassan Ali 9,Karl Otabor 7, Toan Nguyen 4 og Tim Eskestrand 4.

Siste akt kl.1600 Ammerud 75 -Persbråten 64 (19-19,16-11,17-16,23-18)
Ammerud seiret i siste kamp og reddet med det plassen i BLNO. Persbråten har imidlertid levert inn protest. Akkurat den saken vil vi komme tilbake til.

Tidligere artikler

19. april
Grei artikkel i Sydvesten

21.april

Over hundre tilskuere overvar en merkelig kamp mellom denne sesongs BLNO lag Persbråten og Fyllingen som for dagen var bortelag i egen hall.
Fyllingen var suverene i 1. periode som ble vunnet 26-11. Persbråten med togfører Ole Gunnar Moss som fører i bokstavelig forstand slo tilbake med 24-14 i 2. periode. Men 3. og 4. periode ble en parademarsj for Fyllingen som til slutt sto igjen med seier 95-66.

Bergensavisen har skrevet en flott artikkel om kampen i lenken over.

Kveldens andre kamp var langt tettere og det var kun med sekunder igjen at Kristiansand kunne dra fra et sjokkert Ammerud. 96-92 vant de tålmodige og blide sørlendinger tilslutt etter å ha vunnet de tre første periodene 25-23,23-21 og 24-20 før Ron Timus for Ammerud våknet skikkelig slik at laget fra Groruddalen vant siste periode 28-24. Men det var ikke nok selv om Ammerud gikk opp i ledelsen med under 3 minutter igjen.

22. april

BA (Bergensavisen) papirutgaven i dag må leses. Verken Gimle eller Frøya ønsker Fyllingen tilbake i BLNO.
Litt rart det med Frederik Lelles Gnatt siden han på papiret enda er Fyllingen medlem.
Men hva vet han om Fyllingens planer for arrangement ? Vi greidde i motsetning til klubben han trener med egne krefter å dekke inn arrangementsfunksjoner da vi spilte i BLNO.
Å snakke om at det er for få spillere i Bergen til tre lag blir helt rett tilbakevist av Karl Otabor og det med rette.
Gimles utvalgte 12 besto denne sesongen stort sett av 7 lokale og 5 ikke-bergensere.
Frøya er litt bedre med 8 lokale og 4 ikke-bergensere. Problemet for Frøya og trener Brent Hackman er at nettopp de fire er de som samlet har mest spilletid.

I Oslo eller det sentrale Østland har det denne sesongen vært 6 klubber (Kongsberg, Asker, Bærum, Centrum, Persbråten og Ammerud). Et lag vant serien, ett sluttspillet samt med Bærum som sølvvinner i seriespill så hva er problemet ?

Dagens kamper kan bety avklaring eller tilspissing for vinner Fyllingen og Kristiansand så bytter de plass og inntar BLNO på bekostning av Persbråten og Ammerud. Da blir søndagens kamper uten mening.
I motsatt fall om Ammerud og Persbråten skulle vinne så er alt åpent igjen. ALT.

Persbråten 87 Kristiansand 68
I denne kampen avgjorde Persbråten i 2. periode. Ellers var perioderesultatene jevne, to helt like i 2 perioder.

Ammerud 86  Fyllingen 84 (18-21, 18-18, 18-21,26-20,6-4)
Litt over hundre tilskuere fikk oppleve en kamp der Fyllingen var i føringen til det gjensto et par minutter av ordinær tid.
Resultatet fører til at alle fire lagene kan rykke opp. Lagene som vinner sin kamp i morgen spiller BLNO neste sesong.
Poeng for Fyllingen: Brede Ellingsen 22,Marius Šumskis 19, Stian Enge og Nikola Blatancic 14 hver,Karl Otabor 8, Magnus Elgmork 3 og Toan Nguyen 1 poeng.