mandag, juli 15, 2024

24. oktober

Det er FN dag og fokus på det gode vi kan gjøre, men allerede over en uke før sesongens første derby i blant Bergens BLNO-lag kvesses klørne. Fra hovmodige Frøyaledere karakteriseres Fyllingen som lillebror mens Fyllingen selv fyrer løs fra sin facebook side.
Dette lover godt for stemningen. Blir det fullt trøkk med uttalelser som dette (Og husk Fyllingenspillere at dere har to kamper i helgen !):

Årets første lokalderby mot vår nærmeste nabo, Frøya fra lett-Melkeplassen (eller var det sur-melkeplassen ?). Frøya har vært med mange år i BLNO og har stadig levert på høyt nivå, så dette blir spennende!

Fyllingen er revansjesugen etter tapet mot Asker, og så langt har vi ikke tapt 2 kamper på rad denne sesongen.

Uønsket i BLNO av rivalene, i toppen i BLNO
Mens Fyllingen feiret opprykket hadde ikke sjampagneboblene fislet ut før BA med krigstyper erklærte Fyllingen uønsket i BLNO- av lokalrivalene Gimle og Frøya.
Det har ikke hindret at klubben i Dalen gikk på med krum hals for å kunne gjøre seg konkurransedyktig og klar for gjeninntreden blant de beste i herrebasketen.
Og starten kunne ikke vært bedre. Ikke bare best blant Bergens tre BLNO lag, men også i toppen og i toppoppgjør søndag 22. oktober mot ubeseirete Asker.
Allerede for et år siden ble en læringstur planlagt til England og besøk til topplagene der. Og turen ble inspirerende for Marius Jørgensen, Christoffer Daae og Stein Håkon Nes som har hand om den administrative delen av forberedelsene. For besøket hos Newcastle Eagles og London Lions ble lærerikt på mange måter og de økonomiske musklene har klubben fått av basketfantasten Gunnar Gran som krever kvalitet.
Hva så med våre nærmeste nabo, Frøya som bare ligger 4 kilometer unna?
Forrige sesongs Frøya-trener Brent Hackman er ikke så positiv. Men hans saklighetsnivå er bra.
– Det er ikke spillermateriale til tre lag i Bergen nå.
Et tredje lag vil fort ta noen av de spillerne som er utenfor start-femmeren i de to andre klubbene, slik at vi sitter igjen med tre middels lag. De vil også «stjele» fra en begrenset tilskuermasse.
Vi kan ikke være uenig med alltid trivelige Brent. At Espen Markhus vender tilbake til Fyllingen etter 5 år i Frøya er ikke det store tyveriet.
Men Espen er 24 og greier utmerket godt å finne ut hva som er best for ham selv.
Kommunen Frøya nord i Møre og Romsdal er kjent for sitt rike fiske. Nettmaskene i garnene der er nok likevel sympatisk mye videre enn tjuvfiskerne fra Melkeplassen sine mange og uryddige kast inn blant andre klubbers medlemsmasse.

Tilbake til Brent Hackman: Resultatet er at Fyllingen vil utvanne nivået på toppbasketen her i byen, mener den blide Sandnes mannen med texanske aner med trenerbakgrunn både i Gimle og Frøya.
Litt pirrende derfor å ha Brent Hackman på benken hos Bærum siste dagen i september da Fyllingen tok rotten på bæringene og kunne notere seg seier 3 av 3 mulige!
Uansett kald skulder gleder alle i Fyllingen seg til gjensynet med BLNO og starten kunne ikke ha vært bedre.
Vi nyter det og suger på karamellen!

Ble vi litt tabloid? Spillerne i Bergen er gode venner utenfor banen og skikkelige konkurrenter på den.
At antall lokaloppgjør økes fra 3 til 6 kan da heller ikke skade for interessen og publikumstilstrømningen.
Frøya kom med i BLNO i den tredje sesongen, i 2002/2003 og var der i tre sesonger før laget måtte trekkes og en måtte starte fra bunnen av. Fire sesonger var laget borte fra BLNO før klubben igjen var klar for spill i sesongen 2009/10. Den gang som nå med spillere som Nicholas Filip, fiskeren Arne og andre spillere som fremdeles er aktive på basketbanen.
Siden redebuten har ikke klubben sett seg tilbake godt støttet økonomisk av Trond Mohn. Et seriemesterskap er det også blitt.
Dagens trener var DuRell Sanford har tidligere trent Fyllingen så det blir et hyggelig gjensyn.

 

 

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje