onsdag, juni 19, 2024

Askøy har blitt kjent for mye galt de siste årene: Drikkevannet som ikke var der, drikkevann som sykdomskilde og sist et offentlig kloakkanlegg som kunne vært planlagt bedre av en førsteklassing.
Øyen vest for Bergen som stadig øker befolkningstallet og som har hatt idrettsutøvere i Norgestoppen både for lag og individuelle idretter.

I basket ble den første medaljen i toppserien utdelt til en askøyværing nylig og dette er det blitt nyheter av i Dagfinn Lyngbøs barndomskommune.

Kos deg med en fin artikkel om en 17 åring med de rette holdningene for å kunne komme langt i basket:

https://www.av-avis.no/sport/i/GGR55V/her-faar-baskettalentet-eirik-17-endelig-sin-velfortjente-medalje

Her er litt av teksten:

Askøy-spillere i basketballens toppserie BLNO er mangelvare, men det finnes i alle fall en av dem.
Eirik Sætre (17) er nemlig i Fyllingen basketballklubb, et lag som har vært blant landets beste de siste årene.
Sætre har vært på benken i alle 16 hjemmekampene denne sesongen, og har vært på banen i seks av dem. På banen har han satt både topoengere og straffer.
//
Fyllingen tok en tredjeplass i årets seriespill, og var klar for semifinalen i sluttspillet da koronakrisen satte en stopper for resten av sesongen. Ettersom lagene ikke har hatt fellestreninger den siste halvannen måneden har utdelingene av medaljene blitt noe forsinket.
Først onsdag denne uken fikk Sætre sin medalje, som en av 15 spillere i Fyllingen sin BLNO-tropp. Den ble overrakt av leder i klubben, Stein Håkon Nes, utenfor Askøyhallen på Kleppestø.
– Det er veldig fortjent at Eirik får medalje. Han har en fantastisk ro når han spiller, han er smart, og lærer fort. Han får også mye skryt av trenerne, og er et forbilde for unge utøvere på Askøy uansett idrett, mener Nes.
//
Sætre har spilt to sesonger i Fyllingen. Før det var han fire sesonger i Askøy basketballklubb (ABBK), men da Fyllingen gjorde en henvendelse valgte han å melde overgang.
– Jeg fikk også tilbud om å være med 1. divisjonslaget til ABBK. Jeg ville heller være i Fyllingen fordi det ga meg muligheten til å være med på alle treningene med BLNO-laget. En god treningshverdag er det viktigste for meg nå. Det er slik jeg blir bedre, sier han.
I Fyllingen spiller han også fast på klubbens 1. divisjonslag og U19-lag.
For A-laget er ikke han førstevalg i posisjonen som forward, men får likevel spilletid i kamper som laget kontrollerer.
I løpet av en uke kan det fort bli fire-fem økter med baskettrening for Sætre. Utenom idretten går han på skole.
– Jeg går kjemi og prosess på Laksevåg videregående skole, og har nå fått læreplass som prosessoperatør i Equinor. Skolearbeid er noe som jeg setter høyt, sier han.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje