mandag, mai 20, 2024

For 20 år siden opplevde norsk basket å få sin største oppmerksomhet. Rundt oppstarten av BLNO skjedde mye. Ikke alt gjennomtenkt for når finansieringen ikke var der falt de gode tankene i fisk.
En av disse er det referert til i Forbundets Tingrapport for 20 år siden og hadde det spenstige navnet
BASKETEVANGELISTENE.
Hans Brundtland var en av initiativtakerne og minnes både utklekkingen av ideen og hvorfor det hele stoppet opp.Her oppsummerer han :

Jeg husker få detaljer om Basketevangelistene, men det var et initiativ fra BLNO for å utnytte «driven» vi hadde. Det var behov for mange nye tillitsfolk, arrangører, trenere, info/PR etc., og vi ønsket å flyte på medgangsbølgen og få dette på beina så kjapt som mulig.

Vi hentet bl.a. inn inspirerende foredragsholdere som fortalte om hvordan de hadde lykkes i å bygge gode organisasjoner, også utenfor idretten.

Jeg hadde flere møter med NIF der det dessverre kom frem at det var uaktuelt å gi pengestøtte til utdanning som ikke fulgte tradisjonelle spor som A-, B- og C-kurs. Ergo var det vanskelig å få finansiering ut over det NBBF og BLNO spyttet inn. Ligaen spyttet inn 50.000 kroner (mye penger, den gang) og forbundet kunne vel ikke annet enn å være med.

Bjarne Berg i TV 2 likte prosjektet veldig godt og kom opp med navnet, inspirert av «teknologi-evangelister» som hjalp folk å komme i gang med data på en lettfattelig måte.

På grunn av ligaen, TV 2 og enkelte store sponsorer hadde vi tidenes sjanse til å få norsk basket ut av skyggenes dal, med stor oppmerksomhet/publikumsinteresse og økt rekruttering som følge av dette.

Det var ganske enkelt om å gjøre å smi mens jernet var varmt, i stedet for å vente på tradisjonelle NIF-metoder som ofte var preget av byråkrati.

TA EN HEGE ROKNE?
Bergensk god nok som noen og basketentusiast som få har sørget for et solid løft i rekrutteringen gjennom bruk av BLNO klubbene i tiltaket INKLUBASKET.Kanskje fokuset kunne endres til også å gjelde trenerutdanning, finne nye løsninger for å få flere med for å få seg trenerkompetanse. Om det er formell eller reell må ikke bli bremseklossen.
Gimle og Fyllingen har tanker om å gi deltakerne på vårt Basketakademi trenerkompetanse. Fire uker i året, 20 dager og over 100 timer med trening og det skal være plass til både teori og praksis nok til å bli Easy Basket trener- et kurs som går over en kveld og en dag samt noen E-læringskurs.
Vi er ikke i mål enda,men rekner med å kunne få til en løsning.Det kunne det ha blitt lagt opp til i forbindelse med videreføringen og viderutviklingen av Inklubasket.
Nyskapningen i Trondheim-MidtbyenBBK-har opplevd utfordringer med utdanning av trenere også.Entusiasmen er der så Joakim Rosenlund og venner vil nok ikke gi opp.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje