mandag, mai 20, 2024
Jordon Harris satte fort sitt preg på Fyllingen

Hvert år reiser mange amerikanere ut for å spille basketball. Ut for å oppleve verden og samtidig få vist sitt baskettalent. Til alle verdensdeler der det spilles basket og det gjøres i større monn i alle kriker og kroker av verden enn akkurat i gamle furet værbitt.
Likevel er det ikke få amerikanere som kommer til Norge heller.
Noen vil ha det til at opp til 10.000 reiser ut årlig for å finne lykken og samtidig se seg om.
Sist sesong var Kenneth Carpenter vår unge og reiselystne selv om han kom fra spill i den britiske toppligaen der han hadde gledet mange med sine finurligheter. Ikke minst Calix Black fikk med seg ferdighetene til broren Bounas lagkamerat.

Foran denne sesongen var det en henvendelse fra en av trener Calix amerikanske venner som førte til kontrakt med fem år eldre Jordon Harris som også er pointguard. Jordon hadde jobb og et godt liv i småbyen Aurora rett sør for Chicago, men ble tent på Calix presentasjon av Bergen og det han ville benytte Jordon som på laget.

Avtale ble signert tidlig og dette skulle gå greitt, trodde alle involverte. Haken var imidlertid at Jordons pass måtte fornyes. Ryddig som han var satte han i gang den prosessen tidlig på våren i fjor, men et coronanedstengt amerikansk passregime tok ikke tak i saken før et smart hode eller to fant smutthullet som skulle til for å få nytt pass. Da det var klart var sesongen her allerede i gang og Fyllingen slet uten pointguard mot sine første motstandere. Hele seks kamper skulle det gå før det ble seier og da var Jay på plass og også forståelsen på banen med sine nye lagkamerater.

Jay som han kalles har spilt amerikansk fotball og baseball, men familien har vært opphengt i basket. Derfor ble det basket. Men å bo ikke langt fra der Michael Jordan hadde sin storhetstid hjalp også på valget.
Aurora med 90.000 innbyggere er under timen unna Chicago og da ble Bulls også mitt favoritt-lag, kommer det fra ham!
Jordon har stor tro på at Fyllingen vil vinne BLNO. Om seriegull kan bli vanskelig er ikke Sluttspillet dumt å vinne heller. Mange mener det er gjevest! 
Jordon understreker at han trives veldig godt i Fyllingen, både med spillerne og trenerne. Litt familiefølelse er godt å få når en er langt hjemmefra!

Vi lurer på hvordan det var å være amerikansk i Kina. « Jeg spilte for et lag i Ürümqi, Xinjiang.Det heter Xinjiang Flying Tigers.Tiden jeg var der ble også brukt til basketballcamper. Det var sommer i Kina da jeg var der og perioden ble kalt vannmelon sesongen og nettopp vannmelonene var fantastiske. De beste jeg noensinne har spist. Fødselsdagen min ble også feiret i Kina med en smakfull kinesisk kake som klubben spanderte! Kineserne var vennligheten selv. De visste ikke hva godt de kunne gjøre for oss som var importspillere.

28 åringen har også bak seg to opphold i D-league. Et for Delaware 87ers og et for farmerlaget til Toronto Raptors-Toronto 905.

Innimellom de oppholdene i den meget prestisjetunge D-ligaen har han spilt for et lag i hjembyen Aurora hvor en venn av Calix oppdaget Jordons kvaliteter.- En uegoistisk amerikansk lagspiller med ekstreme skyteferdigheter.
For der andre skal gjøre alt selv er Jay flink til å lage rom for sine lagkamerater. For ham er det å kunne gi en assist like greitt som å kunne score poengene selv. Befriende å vite i tider der det stormer som verst rundt landets ledende borger!

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje