torsdag, juni 20, 2024
Jonathan, Elias og Tinius ikke bare gangavstand

De fleste av deltakerne på Basketcampen i høstferien i Fyllingsdalshallen har ikke lange veien til hjertet av Fyllingsdalen for deltakelse på Fyllingens Basketballcamp. Men ikke alle!
For blant de påmeldte har vi Jonathan (over til venstre) fra Ågotnes, Elias som ellers dette skoleåret er i Norheimsund og Tinius som sammen med familien har tatt turen fra Stavanger.
Når vi spør hvorfor kan en bli fortvilet av mindre. Tinius med lengst reisevei er fornøyd med innholdet i campen og får oppleve nye impulser i forhold til en grå hverdag i Stavanger. For i Rogaland er det knapphet på treningstid så mye at mange som vil spille basket blir avvist. Ikke bra om sporten skal vokse i sør. Men det kan være håp for begge foreldrene til Tinius er klar over at større engasjement fra flere må til for å få sin andel av treningstiden i offentlige anlegg.

Jonathan er med i Sotra Ballklubb der treningsgruppen har vokste fra fem til tyve. I vest er det trenere som er utfordringen. Men i nåværende Øygarden kommune har det vært fire basketballklubber og med det mange med erfaring fra sporten. Fra Sund BBK en Jan H. Parmann startet-ja da akkurat, i nord der Rong var det første laget i vest som spilte i nasjonale serier og enda har en dedikert pedagog som stadig prøver å få til noe. På Ågotnes der Jonathan bor på samme sted som de første veidefolkene gikk i land og skapte den første bosetning i Norge var det også en klubb med ivrige på kort tid skapte et flott miljø og Brattholmen BBK som hevdet seg godt i flere serier og som spilte noen sesonger i nasjonal 1. divisjon for menn.
Det skulle være nok ressurspersoner til å ta et tak her. Jan Terje Ree har faktisk vært trener for lag i toppserien da den het BLNO og bor på Sotra.

En oppgave for Region Vest å ta tak i dette og hjelpe til med rekruttering?
Eller stopper det i tankegodset at enhver skal være sin egen lykkes smed?
Politisk er det lite håp om at Region Vest tar opp tråden, utfordringen. Skjer det noe så er det ikke på grunn av men til tross for hjelp fra overbygningsorganet.
Men det er håp når noen går foran og strekker strikken………

Elias kan fortelle en spennende historie. Som misjonærbarn fikk han oppleve basketens fantastiske sider under et 12 år langt opphold i Kasakstan. Sotraværingen vil gjerne ta opp tråden fra foreldrene og kanskje aller først gjøre noe for det beste for basketen i Kvam der han går på folkehøyskole eller der livet tar ham? Foreløpig er det trening og spill i Kvam BBK.

Fantastiske ungdommer alle tre idretten med rette kan være stolte av for de viser vei med unik vilje til å bli bedre og er veldig godt fornøyde med instruksjonen til Ljubomir Campara, Maurice Jones og Nikola Vasojevic.

Nord for Bergen ligger Manger, ikke akkurat noen minutter unna Fyllingsdalshallen. Her finner vi Emil Bransdal som fikk med seg en del av campen før han ble skadet. Mor roser opplegget og er glad for at sønnen tok seg tid til å delta. Han har klubb ikke langt unna seg og har funnet stor trivsel i basketen.

Tertnes vil få mye glede av den dedikerte 12 åringen på 180 cm.

Så nå er det ut med tuba, fotball og alt annet for å få tid til mer basket.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje