mandag, juli 15, 2024
Terrell Brown klar for Trondheim, er Trondheim klare for ham?-Bildet tatt fra NBBF

De siste sesongene har det positive med basketen i Trondheim vært Midtbyen med enorm rekruttering og damelag med på øverste nivå.
Denne sesongen var det ikke nok spillere til et damelag, men da har elitelags satsingen Nidaros tatt av. Opp av asken med få seire de siste sesongene og derpå følgende kvalikspill for å holde seg på øverste nivå, står laget nå med fem seire på åtte forsøk. Sist sesong ble det med to på tretti kamper.


En enorm forbedring.

Tapene har kommet mot Tromsø og Kongsberg mens Bergens turen endte med seire mot Gimle og Frøya som var i sluttspillfinalen sist sesong.
Imponerende og mer imponerende at Nidaros er det eneste laget som har greidd å slå serieleder Frøya og det at på til i Bergen.

Dette er Fyllingens motstander kommende helg når turen går til Trondheim for to kamper.

Hva møter så Fyllingen på banen?
Ny trener i Mantas Matevicius.
Stor spilleravgang med Jacob Baiden i spissen og viktige spillere inn;
Ringo Dau kommer fra irsk basket og Dublin Lions,
Emil Grosse fra Bærum og landslaget til studier med sine mange centimeter.
Christian Tøfte er tilbake, men har parallell spilletillatelse med Sverresborg på nivået under, laget som var noen få poeng fra å bytte plass med Nidaros gjennom kvalifiseringsspillet i vår.
Rekende på en fjøl fra Middelhavet kom Dominic Borgialli der han spilte basket i hjemlandet Italia for Rivarolo og ellers bedriver tiden som student i Trondheim.

Bernat Andreu Godall er også en ny og viktig bidragsyter på banen selv om han primært er i bartebyen i jobbsammenheng.
Og vipps har trønderidretten også fått et basketlag å være stolte av.

Ikke alle er imponert over det Fyllingen har bedrevet til nå. Etter en start med to tap er det blitt fem seire på rad og som kan imponere både som lag og med enkeltspillere som kan slå pusten av en.
Av de to amerikanske spillerne er det Terrell Brown som har imponert mest. Med ham på banen har ikke Fyllingen tapt.
For Isaac Likekele er nok spill i Norge som å opptre i en fryseboks. 18 grader inne under trening, 30 grader i leiligheten og ute med 10+ og da bruker han hansker!
Bergen er langt fra Texas værmessig……..
Starten har vært preget av litt akklimatisering og sykdom, men hans beste kamp var sist da Bærum ble satt på plass selv om Ludvik Bergseng, Oscar Hellebust, Sjur Berg og Stian Mjøs prøvde å henge med så viste Fyllingen seg nådeløse.
Også sveitseren Eric Fongue har fått opp dampen etter en innledning uten spill, har han vært med på de fem seirene.
Sist sesong var Nikolas Kvåle Skouen enorm. Denne sesongen har vært preget av sykdom, men ikke mot Bærum. Da var spillegleden tilbake.
Haji Jawara er også ny og har funnet seg vel til rette i regnbyen. Han har også slitt med skade, men er en fryd å se når han viser sin eleganse på banen.
Ivars Zvigurs har også vært av og på med skader, men har rukket å imponere med solid spill.
Evig unge Peter Bullock, Edvard Kristiansen,Shakil Khan, Christian Mikkelsen, Nicolas Ballone,Ayman Yousuf, Kardokh Nikpour og en fin gjeng talentfulle ungdommer holder de åpenbare starterne på tå hev både på trening og i kamp.


Vil Nidaros fortsette sin fine start eller blir laget fra Fyllingsdalen for sterke? Svaret får du i Munkvollhallen eller ved å se kampene på TV2.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje