lørdag, mai 18, 2024

12.mars

Vi retter blikket mot semifinalene etter fine prestasjoner i siste kvartfinale som ble en severdig affære. Engasjert publikum der bortelaget viste at de har vært lengre med på dette med sine spesielle tildragelser inn mot kampen og videre under.

Hva vet vi om Kongsberg;
De var med i starten av BLNO og deltok til pengene var slutt i sesongen 06/07. Mest spektakulært var turen klubben foretok til Tromsø i bil gjennom Sverige. For å spille kamp. Riktignok ikke alle spillerne var med i bilen som endte med kronerulling og et positivt fokus istedet for bare negativitet for klubben som da var pengelens og hadde rotet seg opp i et hjørne.
Uten kvalifisering og som 4. plasserte lag i Region Østs 1. divisjon sesongen 14/15 skulle klubben strengt tatt aldri fått plass i BLNO samme sesong som Fyllingen vant kvaliken og rykket opp.
Klubben har likevel vist seg plassen verdig med gode arrangement og gode sportslige resultater.

Fyllingenspillerne gleder seg til første semifinalekamp onsdag i Kongsberghallen.
Litt artig med en bergenser med talefeil eller Arne Bendiksen bergensk som trener for Bård Stoller flyttet med foreldre østover i en alder av 15 år. Allerede da hadde dette muntrasjonsrådet markert seg i bergensbasketen og synes det er stas når gamle lagkamerater fra Lønborgtiden stiller på kamp for å mimre. Både Rune Stokken og Roger Stjernberg er blant disse og spesielt Rune bør være kjent for Fyllingenpublikummet.
Lysluggen er til vanlig å se i sekretariatet på Fyllingens hjemmekamper og vil nok prøve å stille søndag om ikke ryggen er for vrang.
For semifinale nr.2 spilles i Fyllingsdalshallen søndag kl.1500 mens en eventuell tredje går i Kongsberg tirsdagen etter.

En å følge( egentlig to); Både Fyllingen og Kongsberg har hver sin nord rogalending på laget. Fyllingen har Espen Markhus som har oppveksten sin i Tysvær Magic før det ble Bergen og Fyllingen i 1. divisjon før han så dro til Frøya for å returnere til Dalen denne sesongen.
Etter seks lokaloppgjør mot Frøya og fire seire er nok Espen glad for sommerens klubbskifte.

Mikal Gjerde er yngre og vokst opp med bergenseren Bjørn Breivik som mentor i HABA(Haugesund Basket). Foran denne sesongen ble det videregående på Kongsberg og ny bergenser til å styre karrieren.
Han har vært tungen på vektskålen i kampene mot Fyllingen denne sesongen. Den første ledet Fyllingen før 17 åringen  satt i gang et scoringsshow uten like som utliknet Fyllingens 18 poengs ledelse og tilslutt til seier.

Også i de to andre kampene satte krølltoppen nok poeng til å tippe kampene i Kongsbergs favør.
Skal Fyllingen vinne må Gjerde stoppes.

Utenlandskvoten er fylt opp av to atleter i Juan Ferrales og Fred Thomas fra USA som er fantastiske å følge. Brian Volkel er irsk og ryddegutten under kurvene.
Fra Hønefoss kommer Henry McCarthy mens lokale Nikolai Østbye også er starter. Vi har nevnt Gjerde og ikke noe Kongsberglag presenteres uten en jordnær Rotegård. Ikke noe rot i gården når unge Tobias følger i sin fars fotspor med den største selvsikkerhet for det unge talentet.

Kampen onsdag streames live.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje