lørdag, juli 13, 2024

Haji Jawara (til venstre) og Terrell Brown i skuddet er to gode grunner til å ta turen til Fyllingsdalshallen søndag.-Foto Brage Titlestad

Hadde Petter Northug ikke gått på ski, men spilt basket for Fyllingen, ville han sikkert dradd opp uttalelsen om barneskirenn etter kampen mot Frøya. Onsdagens motstander kommer nok sterkere tilbake etter to solide blemmer utklasset som de er blitt både mot våre og vår neste motstander som knuste Frøya med over 30 poeng for ikke mange dagene siden i Frøya Arena.Eller er de bare nok et lag som ” Have punched above their weight” som det heter på engelsk-eller overpresterat som søta bror sier.

Og Kongsberg vil garantert bli en tøff motstander. Miners som de også kaller seg har Fyllingen møtt både da begge klubbene spilte på nivå to, nasjonal 1.divisjon, og i øverste liga for menn der østlandslaget har vunnet 14 av 17 oppgjør.
Kongsberg var med i starten av BLNO, men forsvant ut etter noen år.
Mens Fyllingen kvalifiserte seg for spill for 8 år siden ble søndagens motstander gitt plass uten å ha deltatt i kvalifiseringsspill direkte fra en fjerde eller femteplass i den østlandske 2. divisjonen, nivå tre i norsk basket.
Gitt plass mye fordi klubben har vært og er en foregangsklubb med et stort hjerte for å utvikle norsk basket på toppnivå. Stein Erik Rotegård har vært sentral i basketmiljøet i sølvbyen som har opplevd gull flere ganger i norsk toppbasket.

2015/16 sesongen var de første møtene lagene mellom på toppnivå og den gang i dobbelserie vant lagene en gang hver. Fyllingen greidde seier etter overtid hjemme, men ellers har Kongsberg vært vanskelige å slå.
Nå har de fått opp dampen etter tap innledningsvis mot Asker, Bærum og et Centrum-lag det ikke blir lett å kimse av.

Det blir garantert en langt tøffere kamp for Fyllingen søndag og det kan bare være av det gode for onsdag var det pinlig stor forskjell på kombattantene. Vi setter stor pris på Kongsbergs bidrag både overfor vår klubb og basketen generelt, men søndag får de ingenting gratis.
Velkommen til en skikkelig batalje-til nye opplevelser med ” Air Jawara”,sofistikerte Likekele, rå Terrell Brown, Skouen, dirigent Black og de andre som får laget til tikke og gå.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje