fredag, juni 21, 2024

24. september

Lokalavisen Sydvesten har jevnlig skrevet om en snart over 40 år gammel drøm for en handfull entusiaster i Fyllingsdalen.
Disse har etter hvert samlet seg i paraplyorganisasjonen Fyllingsdalen Kulturråd med erfarne Per Kragseth som leder.
Organisasjonens våte drøm er å få samlet kulturaktivitetene i Fyllingen i et 500 kvm stort bygg som skal ligge nær Oasen Bydelssenter.

Plutselig sto elefanten midt i Fyllingsdalshallen. Elefanten i form av politikere som har funnet løsningen med å rive Fyllingsdalshallen for å la det opp av ruinene komme et kombinert idretts og kulturbygg.
Men med budsjettet for Bergen kommune kom en ny realitetssjekk for nå virker det som om drømmen forblir det i iallfall i 5 år til for bevilgningene til noe som skulle koste kr.240 millioner er blitt til beskjedne avsettinger i budsjettårene fram til 2019.

De største brukerne av Fyllingsdalshallen er Løv ham handball og Fyllingen Basket og et scenario med manglende treningssted lokalt i rive og byggeperioden ble sett på som en uhyrlighet med farer for rasering av viktige barne og ungdomsmiljø.  Kanskje så lenge som 2 år ville en rive og byggeperiode ta.

Løv Ham og Fyllingen har utarbeidet en løsning som ivaretok flere forhold mens Fjellkameratene og kickbokserne lengre har hatt planer for egne haller i tilknytning til Fyllingsdalshallen.

Idretten er enige om at Fyllingsdalshallen må stå til det er funnet løsninger som ivaretar idrettens behov og dette har Kulturrådet støttet i møte med idretten.
Du kan lese mer om Kulturrådet i linken under.

 

http://fyllingsdalen.com/kontakt-oss/index.html

 

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje