lørdag, juli 13, 2024

Med god hjelp fra Norges Idrettsforbunds IT avdeling er både regionstinget her vest og forbundstinget brakt i havn. Lenge etter de skulle, men slik måtte det bli ut fra de rådende forhold.

Det ble ikke sagt så mye om fysiske møter kontra digitale møter på noen av eventene, men det som ble sagt var tydelig og at fysiske møter er å foretrekke.
Stort sett var dataløsningene tilfredsstillende, men ikke helt. På regionstinget tok det nesten en time før teknikken var oppe og gå mens det for forbundstingets del ble en opplevelse av ikke å få komme til orde.
Min og fleres opplevelse! Dårlig deltakelse er også et faresignal, men alle forhold ble behandlet og fikk sin konklusjon på veien til neste ting, store eller små.

Basketen i Norge er i verdenstoppen når det gjelder utredninger og nå skal nasjonale 1. divisjoner utredes sammen med nasjonale serier for U16 og U19. Spesielt region Nord, Midt og Sør var aktive her med plausible grunner for sine forslag.
Om det er grunnlag for nasjonale 1. divisjoner er langt fra sikkert. På damesiden greier en ikke å fylle opp BLNO for kvinner med 10 lag mens den åpenbare faren for avskalling fra toppdivisjonen for menn vil være tilstede om det kommer et bedre tilbud på bordet enn regionale 1. divisjoner.
Det er fint at det skal utredes så kan man se hvor ståen er om to år når basketens øverste myndighet igjen stevner sammen.
I den ideelle verden ville 1.divisjons serier på nasjonalt plan være å foretrekke.

U16 og U19 serier, vil det la seg gjennomføre? NM i de samme klasser blir uendret med samme antall som det har vært selv om forbundsstyret prøvde å få antall deltakende i sluttspillet redusert til 8.
Forsamlingen var tydelig på at slik det er vil være en inspirasjon for flere og slik ble det med solid flertall.

Ankepunktene mot landsdekkende serier var like tydelige som talene for disse. Økonomi ble trukket fram som et forhold.

For 20 år siden ble det arrangert kretslagsturneringer og dette ble foreslått gjeninnført som regionsturneringer. Det kunne vært en kombinasjon av klubb og regionslag med og med 2-3-4 samlinger/turneringshelger i løpet av en sesong ville en hatt en god start på noe som eventuelt kunne utviklet seg til landsdekkende serier for klubblag.
Dette behøver ikke ta lang tid å utrede eller få til og om noen årsklasser i spesifikke regioner synes det er lite spennende å delta kan en la tilbudet gå til yngre spillere fra samme region eller til og med gode klubblag.

For samholdet og fellesskapet er det å håpe at overnevnte lar seg gjennomføre raskt. Ropene fra Nord og Midt var for tydelige til at de skal ignoreres.

Forbundsstyret skal ha ros for å ha satt landslagsaktivitet på agendaen igjen. Det vil fort kunne bli en ytterligere inspirasjon for våre beste kvinner og menn.
Like mye ros skal en sober forsamling ha for å minne om dagens situasjon og med det de farene som ligger i å tro at sponsorinntektene sitter løst.
Budsjett er budsjett og landslagssatsingen for en periode fram til 2025 ……………..

Så får den språklige nøtten være om presisjon har samme mening som presisering. Det ble servert en del språklige fataliteter som ville fått Sylfest Ljomheim til å rive av seg håret og vurdere en utgave nummer to av “SPRÅKREISEN”.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje