fredag, juni 21, 2024
Lars Fredik Mensah Espe går fra det ene drabantbylaget til det andre i Bergen

Lars Espe har valgt å spille for Fyllingen denne sesongen. Har Calix fått en diamant inn?

Lars spilte i Gimle siden han begynte å spille basket i tredje klasse. Etter videregående ble det college i USA. Første året var for University of Montana hvor det ble spill i March Madness. Deretter ble det 3 år for Barry University i Miami. Lars har også spilt for Norge i u16, u18, Universiadelaget som dro til Taipei, og seniorlandslaget som deltok i C-EM i San Marino.
Lars fikk sitt store gjennombrudd i sesongen 2016/17 i Gimle. Da ble han av Bergensavisens lesere kåret til “årets idrettstalent” i hard konkurranse med utøvere fra alle sporter. Som 17 åring var han veldig viktig for Gimle som tok seg helt til finalen den sesongen.
Sist sesong ble dessverre preget av skader, men sluttspillet og seieren der fikk han med seg. Denne sesongen var tanken å dra ut om det rette tilbudet kom. Det kom aldri og da var tastene på telefonen kort til en som alltid har stilt opp for ham- Fyllingens trener Calix Black.
De ble fort enige om en kontrakt som passet både for Lars og Fyllingen så nå blir det spill i blått for den omgjengelige 25 åringen.

Nå er landslagsspilleren klar for Fyllingen!

– Jeg var ikke med i planene til Gimle, for planen min var at jeg skulle til utlandet. Så har jeg slitt litt med knærne, så jeg har satt det litt på is. Jeg kjenner Calix, jeg liker han veldig godt. Han var den mest sentrale personen til å få meg til USA og hjalp meg mye med det. Så er det deilig å være i Bergen, sier han til AltomNBA.-Et nettsted det er vel verd å titte innom når det gjelder norsk basket og NBA!

– Fyllingen-fansen kan forvente seg høyt tempo og underholdende basketball. Også håper jeg at jeg kan få gullet hjem til Fyllingen, forsetter Lars.

– Det er litt usikkert med tanke på om jeg er 100 prosent til sesongstart, siden knærne ikke er helt topp. Jeg vet ikke når jeg er klar for spill, men jeg tviler på at jeg kan spille den første kampen.

På spørsmål om hva han tenker om at han ikke lenger er Gimle-spiller, svarer han:

– Det er selvfølgelig kjipt, for jeg har spilt der så lenge, og at jeg forlater alle kidsa, for jeg har jo vært mye i hallen og hengt med dem. Men jeg skjønner det for dem. Det er ikke bare-bare å lønne alle spillerne.

– De ville jeg skulle bli, men det gikk ikke på grunn av økonomien. De hadde ikke tenkt på meg i budsjettet, siden jeg som sagt egentlig skulle til utlandet. Avtalen med Fyllingen er helt grei. Det er ikke den eneste faktoren til at jeg skal spille der. Jeg gleder meg som sagt til å spille under Calix, og til å spille med Niko Skouen. Han skal nok få seg noen åpne skudd!

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje