fredag, juni 21, 2024

Mange ble overrasket da Magne Fivelstad meldte overgang fra Gimle til Fyllingen sommeren 2018.
Etter sin 2. periode i moderklubben ble det Fyllingen han skulle prøve seg i, spilleren som de tre sesongene før overgangen var på ALL STAR laget i BLNO.

Men Magne har vist før at han går sine egne veier for etter 11 år i Gimle ble det overgang til Ulriken og en katastrofesesong  der i 2010/11, den siste på toppnivå for klubben.
Turen videre gikk fra Haukelandshallen til Miami og Barry University hvor han sammen med å spille basket fikk utdanning med på kjøpet.
Magne har bare gode minner fra tiden i solskinnsstaten selv om han måtte vente med å spillebasketkamper i 1,5 år siden han kom fra en liga med profesjonelle spillere.
Og det var rause ord han ble omtalt med i USA etter oppholdet i NCAA 2. divisjonsklubben Barry- god skytter, kan spille forsvar på alle posisjoner, god straffeskytter, stor arbeidsmoral og viktigst av alt en lagkamerat en kan stole på.
Slik kjenner alle Magne som oppofrende på banen og en god venn for alle uansett klubb.
Vel tilbake i Bergen ble det Gimle igjen som fikk nyte godt av hans strålende basketferdigheter.

Bergensavisen brukte nettopp vennskapet hans med Karl Otabor som en av grunnene til overgangen til Fyllingen der Karl var trener og spiller i 2018.

Det startet imidlertid på Kringlebotn skole der basketen skulle ta over for alle andre idrettsinteresser. For Magne minnes godt at han prøvde både handball og fotball samt sjakk og karate. Beskjeden eller veldig privat om seg selv som han er, ville han ikke ut med om han lykkes med de andre idrettene. Det skal ikke mye fantasi til å finne ut at han gjorde det. Han er både allsidig og ballsidig!

På Kringlebotn skole hadde Jon-Dagfinn Heimstad nylig begynt som lærer og fortsatte å få skolens elever tent på basketball slik han gjorde det på Bjørndalsskogen skole som han kom fra.
Og oppi dette dukket også en vikarlærer opp som skulle få stor betydning for Magnes valg av basketball og utvikling som spiller.
PETER HEIMSTAD
Vikarlærer, Gimlespiller og trener for Gimles lag på Kringlebotn skole satt han fort på dagsorden viktigheten av å gi alt i det du holdt på med. En egenskap Magne på alle måter har greidd å ta med seg og perfeksjonere.
Og nettopp de egenskapene og dedikasjonen Peter Heimstad framviste som rollemodell mener Magne må dyrkes av forbundet for at sporten skal kunne løfte seg videre i den positive utviklingen sporten tross alt er i, TV2 avtale eller ikke.

I Fyllingen er Magne kaptein. Ingen kaptein med spisse kanter, men flink til å motivere og få med seg sine medspillere ved å gå foran i krigen. Tonen er alltid god der Magne er involvert, og viktigheten hans for laget viste seg tydelig da han var ute med skade i begge de første to sesongene i blått. I disse skadeperiodene ble det ikke mange seire på Fyllingen.

31 åringen har troen på Fyllingen i denne sesongens serie også selv om starten var trå. – Sammen med Gimle, Bærum og Kongsberg kommer det når vi presser litt på.

For en som har sett basketsirkuset på nært hold er valg av favoritt-lag i NBA ikke fra byen han bodde i 3 år, men Lakers hvor favorittspilleren Kobe Bryant spilte.

Og selv om Magne nå er etablert i egen leilighet med kjæreste og sikker jobb i en av byens banker lover han at han enda har mye uoppgjort på basketbanen!

Vi gleder oss til fortsettelsen.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje