lørdag, mai 18, 2024

Brødre: Edvard og August Aamodt Kristiansen er blant de unge talentene i Fyllingen og får til vanlig liten oppmerksomhet. Trener Calix Black har store forventninger til Sande-guttene fremover. FOTO: Bernt-Erik Haalandbilde med tillatelse av BA

Brødrene Kristiansen (Edvard til venstre og August til høyre) har sjekket inn i Fyllingsdalshallen og tar skritt for hver BLNO kamp.
August kom tilbake i høst etter at han for 3 år siden trente sammen med klubbens BLNO-lag. Han var tydelig på at det var dette han ville og like tydelig på banen på at dette greier han. Litt rufsete i forsvarsspillet, men uredd og en som aldri gir seg. Det er mye Fjordkraft i eldstebror Kristiansen som har vist suverene avslutteregenskaper på trepoengsskudd.
Og med tryggheten han og alle de andre får fra trenerne viser 19 åringen seg vågal og uredd.
I klubbsammenheng har han vært med å bygge opp Idrettsskoletilbudet Fyllingen har for 4.-6 åringer og bra er det.

Med eldstebror på plass var det enkelt for 3 år yngre Edvard å delta på Fyllingens treninger i høst.
Samme mor, samme far, samme problemer med overtrening og skader. Nå er Edvard med for fullt etter god veiledning fra trener Calix, fra moren Martine, fra moderklubb Ulriken og fra Fyllingen hvor han spiller på parallell spilletillatelse.
Edvard Kristiansen scorer for Fyllingen.Bilde med tillatelse fra BA

Edvard her fra dagens kamp mot Tromsø der Eirik Sætre er til venstre. Eirik er neste mann som må presenteres.-En 16 åring fra Askøy som har tatt store steg.

Unge talenter

Men i et lag vil det alltid være dem som ikke alltid blir lagt så mye merke til, som ikke gjør så mye ut av seg.Brødrene Edvard (16) og August (20) Kristiansen fra Sande er Fyllingens ukjente helter.
– De er likevel ekstremt viktig. Man må ha fem spillere på banen og alle må kjenne sin rolle, sier trener Calix.

Yngstemann Edvard fikk sin debut i BLNO denne helgen. Mot Centrum Tigers lørdag satt han inn ni poeng, mens det ble fire poeng mot Tromsø.
– Han er bare 16 år gammel, men ser ut som 20 åring. Det er gøy å se en unggutt komme ut og spille som en voksen mann. Målet mitt er at han skal få spille i USA om noen år, det er han god nok til å gjøre, sier Black.

Eldstemann August satte totalt 15 poeng gjennom helgen.

Skarpskytter

Storebror synes det er greit å spille annenfiolin i laget og drar fordel av motstandernes fokus på lagets stjerne Kenneth Carpenter. Det gir bedre plass for oss andre når det legges opp til å stoppe Carpenter.

– Det er ofte slik at et lag er bygget rundt noen stjernespillere. Hvis man er med på et lag som vinner og får spilletid, så er det jo bare bra, sier August.

Brødrene kom fra Sande til Bergen og Ulriken. Derfra gikk turen videre til Fyllingen. Edvard har fremdeles en fot i begge leire, for han spiller også for Ulrikens juniorlag.

– Det er ikke så mange lag i juniorserien, så det går greit å kombinere, sier han.

Fyllingen ligger nå på en 2. plass i grunnserien. Brødrene er klare på hva laget kan oppnå.

– Vi skal vinne BLNO, enten nå eller neste år, sier August.

Brødrene Brothers er like mye vinnerskaller som klubbens hovedsponsor-Gunnar Gran!
Det liker vi!

Du kan lese artikkelen om brødrene i morgendagens BA.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje