mandag, juli 15, 2024

OPP MED OPPSAL, NED MED NIDAROS, ELLER?

Seriespill i eliteseriene er over og mens damene har stablet på beinene 8 lag i øverste serie har mennene 10.

For første gang siden Fyllingen rykket opp er det en nykommer på herresiden og selv om det alltid er hyggelig å ønske nykommere velkommen vil en øverste serie for menn uten lag i Trøndelag være en aldri så liten krise for norsk basket generelt og trøndersk basket på herresiden spesielt.

Opprykket for Oppsal er velfortjent og det unner hele basketNorge klubben. Men med enda et østlandslag med blir idretten mer sentralisert hvor 9 av 10 lag deltakende er fra Bergen og Oslo og omliggende herligheter med Tromsø som det eksotiske innslaget.

Vil Midt-Norge bli tappet for talenter på herresiden med fravær av toppserielag?
De  siste årene har Nidaros stort sett hatt norske spillere og i svært liten grad spilt med importspillere av noen betydning. Vil det være godt nok for de lokale spillerne å delta i annet enn toppserien?

Trønderledere er bekymret for utviklingen og tror ikke regionalt 1. divisjonsspill vil være noe bra mens utvidelse av eliteserien for menn kanskje først må debatteres på forbundsnivå og mellom klubbene.
Forbundet (NBBF) har målt interessen for en nasjonal 1. divisjon og om det hadde latt seg gjøre å få til allerede kommende sesong så kunne det blitt et lite plaster på såret for Nidaros.
Om det er godt nok er en annen sak.

Kvalifiseringsturneringen for eliteseriespill var denne våren mellom Centrum, Nidaros, Kristiansand, Oppsal og Ullern der Ullern kom på siste plass.
Centrum gikk ubeseiret gjennom kvaliken mens Oppsal sikret seg den andre plassen som ga eliteseriespill eller Firi-liga deltakelse som det nå heter.

Ville norsk basket vært tjent med en utvidelse slik at både Nidaros og Kristiansand fikk plass?

Mye rart har vært vedtatt før, rarere enn tankespinnet over og en behøver ikke å gå lengre tilbake enn til da Kongsberg kom med igjen. Også den sesongen ble det arrangert kvalifiseringsturnering som Kongsberg ikke deltok i og likevel fikk de plass i øverste selskap som for 7 år siden besto av 11 lag etter kvalik og direkte opprykk for Miners.

Det skal mer enn en kule til en trønder så vi får håpe Nidaros kan komme styrket tilbake til eliteserien for menn.

Om det kan gjennomføres med en utvidelse som samtidig kan gi Kristiansand mulighetene til det samme så vil det kunne bety mye for basketen generelt og både i sør og i midtNorge spesielt.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje