torsdag, juni 20, 2024

Stabilt ustabil? Hørt den?  Det har vært en merkelig sesong hittil med flere overraskende resultater og sist søndag tre kamper som varierte stort.
Tilfeldig at det ble hjemmeseire i alle? Bærum var lengst fra å vinne mot Frøya, men ser en på tallene fra kampen var bortelaget lenge i føringen før hjemmelaget tok over i 4. periode og vant solid.
Uansett blir Bærum å rekne med i innspurten og ikke minst i Sluttspillet hvor det ikke blir noen ønskemotstander. Det blir ikke Frøya heller, men det skal en heller ikke forvente mot kanskje den største gullfavoritten.

Halsende rett bak et Gimlelag som tross tap i Kongsberg har vist at klubben har en bred spillergruppe der nye kan ta ansvar når de får det. For i Kongsberg måtte det overtid til for å kåre en vinner og da ble hjemmelaget for sterke.
At Gimle med toppet mannskap gjerne ville ha vunnet går det ikke an å snakke om. Man har de spillerne man har og skader er en del av virkeligheten. Det ser vi også i NBA at stjernespillere skadet gir overraskende resultater.
At Kongsberg vinner mot Gimle er kanskje ikke den største bomben og skader er noe Miners har hatt nok av denne sesongen. Nå er det artig å se et lekent Kongsberg-lag som ikke for lenge siden måtte registrere tap mot Tromsø som kjemper om en best mulig sluttspillplass.Tap grunnet skader!
Om Kongsberg greier å ta igjen bergenslagene foran seg på tabellen er imidlertid i det blå.
Det fordrer nærmest full pott og seire i resten av kampene mens Gimle og Frøya hver seg må tape minst tre kamper.

Første kamp søndag og Tromsø fikk besøk av et desimert Fyllingen-lag sterkt redusert av skader. Når så to spillere må kaste inn handkledet timer før avreise grunnet sykdom ble det umulig å stille med flere enn 6 mann.
Magne Fivelstad som var beste spiller på mange av Firi-ligastatsistikkene og landslagsspiller Nikolas Skouen har vært viktige bidragsytere for Fyllingen denne sesongen. Men begge måtte melde avbud i siste liten  før flyavgang grunnet sykdom.
Da ble det vanskelig i Tromsøhallen, men ikke verre enn at sjansen for seier var der til sluttsignalet gikk. Da bommet en presset Maurice Jones på kurven som han i samme minutt hadde satt to trepoengere i.
Surt å tape 73-74, men sykdom og skader er en del av spillet.

Nye sjanser igjen allerede lørdag mot et Nidaroslag som tross bunnplassering ga Asker kamp lørdag før kampen søndag ble utsatt grunnet corona. 

På tabellen under kan en se det skiller fire poeng mellom bronseplass og 7. plass så å spå hvem som møter hvem i Sluttspillet blir ikke lett.

Organisasjonsnavn
K
S
T
+/-
P
18
15
3
232
30
17
14
3
255
28
16
11
5
150
22
17
11
6
78
22
19
10
9
177
20
17
10
7
51
20
19
9
10
-111
18
14
4
10
-73
8
18
2
16
-355
4
19
1
18
-404
2

 

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje