fredag, juni 21, 2024

4. desember
Søndag er det klart for oppgjør mot Kongsberg. Sist de var med i BLNO kalt de seg Penguins etter militærrakettene produsert i stasjonsbyen. Nå er de tilbake til røttene som Miners eller gruvearbeidere om en vil og det som gjorde Kongsberg til kongens berg-sølvbyen.
Og veien for Kongsberg har vært skritt tilbake for å komme seg i posisjon igjen til BLNO. Byen hadde lag med i BLNO starten, men gapte over for mye som flere av deltakerlagene opplevde.
Tilbake av BLNOs opprinnelseslag har vi Tromsø, Ammerud(Oslo Kings), Bærum og Asker. Resten har hatt omskiftelig eksistens.

Her vest ble den høytflygende ørnen Ulriken ribbet for fjær og ære etter å ha vært foregangsklubben. Ulriken har i dag herrelag på nivå 3, men klubben har virkelig fått sving på rekrutteringen så det lover bra for framtiden. På Sørlandet har en penger, men om de har vilje til å satse i toppen igjen gjenstår å se. I Harstad har de med et mosjonslag. Resten har forvitret.
Men Kongsberg er tilbake og nå som guttene på gulvet med jordnær filosofi og flotte ramme for hjemmekampene. Og en bergenser med Arne Bendiksendialekt til å styre det hele. Om bergensdialekten er håpløs så er erfarne  Bård Stoller kanskje i ferd med å få fram et topplag på solid fundamentering.
I Bergen var det Lønborg som gjaldt for Stoller før turen gikk østover i ung alder. Om han var innom Fyllingsdalens basketballklubb den gang (Lynghaug) får vi utfordre ham på søndag.
Uansett er Kongsberg det laget som har gjort det best innledningsvis av nykommerne og vil nok satse på 4 poeng på denne bergensturen.
Hvordan det går vet vi søndag.
Kampstart 1500 i Fyllingsdalshallen.

Den første slutt-tabellen i BLNO

1 Asker Aliens 21 16 5 32
2 Ulriken Eagles 21 16 5 32
3 Oslo Kings 21 14 7 28
4 Kongsberg Penguins 21 11 10 22
5 Tromsø Storm 21 10 11 20
6 Kristiansand Pirates 21 8 13 16
7 Harstad Vikings 21 5 16 10
8 Bærums Verk Jets 21 4 17 8

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje