fredag, juni 21, 2024

Pål Berg er ingen hvemsomhelst i norsk basket. Hans bidrag har vært betydelige. Nå betrakter han og kommer ut med sine “pauli ord” og også Fyllingen har fått sin dom.
Les den under og les gjerne alt han skriver om BLNO for menn.

FYLLINGEN
Pussig at det aldri skal være mulig å levere hele veien inn. Utgangspunktet er ofte bra, stallen holder – sågar med en fornuftig kar som coach. Jeg følte meg ganske sikker på at de ville kunne bli en farlig semifinaleutfordrer. Enkelte kamper er strålende – bare for å oppleve at det raser sammen like ofte. Tapene for Centrum og Ammerud to påfølgende dager i november var litt uforståelige. Sesongens siste kamp var kanskje også den beste? I hvert fall den mest underholdende.
DOM: Underprestert

Etter sist sesongs 3. plass hadde vi nok håpet på noe bedre enn 5. plass og eksitt i kvartfinalene.
Til det siste først så ville ikke trepoengeren som avgjorde ha betydd noe om straffeskytingen til Fyllingen hadde vært bedre i denne kampen. Bom på 12 av 30 straffekast for Fyllingen mens Frøya traff på like mange på 22 forsøk.

5.plassen skal vi ikke være flaue av. Det er 3. sesongen Fyllingen spiller på toppnivå der en administrativ tabbe fra NBBF sørget for nedrykk den første sesongen mens de to andre har gitt hhv 3. og 5. plass.

Statistikk kan vris og vrenges på, men det kommer fram interessante tall her og som kan underbygge Fyllingens ustabilitet grunnet skader.
Mens skader, sykdom og andre forhold gjorde at Gimles fem beste utøvere totalt kun var borte fra parketten 12 ganger, Frøyas på samme måte i 14 kamper, Bærum i 15 kamper og Kongsberg i 18 kamper er Fyllingen den eneste med 20 eller flere slike fravær.
Magne Fivelstad var borte i 5 grunnseriekamper og ikke helt restituert i et par til. Brede Ellingsen med fravær på 9 seriekamper og Marius Sumskis i 6 kamper. I tillegg var Sumskis den yngste såpass preget av treningsavbrekket at han i liten grad kunne bidra i mer enn 15 minutter per kamp i siste del av sesongen. Vilius Sumskis og Evan Harris bidro i alle kampene selv om sistnevnte nok kun spilte på viljen i et par av disse grunnet overtråkk.
Konklusjonen er uansett at Fyllingen i langt større grad enn toppfire klubbene har vært preget av skader på sine viktigste spillere og at dette forholdet har hatt betydning for resultater og plassering. I den perioden der våre gikk på tap etter tap var ikke bare en spiller ute med skader, men av og til tre om gangen og det svekker alle lag.

Statistikk for spillere sammenliknet på Basket.no sier noe om dette.

https://basket.klubb.nif.no/BLNO/Sider/Statistikk-spillere-sammenlignet.aspx

BLNO laget omfavnes av resten av klubbens medlemmer og vi kommer sterkere tilbake.
Mange lurer nok på hvorfor ikke Ognjen Nisavic ble resignert for 18/19 sesongen. Han passet rett og slett ikke inn i klubben eller spillergruppen så det valget var enkelt.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje