mandag, juli 15, 2024

13. februar

Vikingene dro på sommertokt for å få med seg det de var ute etter da de dro i vesterled over Nordsjøen for 1000 år siden.

Fyllingen var også på tokt samme vei, men det var ikke sommer eller sommerlig helgen som var selv om våre verter hjalp
så det varmer enda.
For Marius, Christoffer og Stein Håkon ble det en inspirerende helg med basket i fokus. Allerede ved ankomst Newcastle fredag
var vertskapet klare for å informere om hvordan klubben i nord øst England ble drevet. I et område med 1,5 millioner innbyggere har områdets største basketklubb 52 rekrutteringslag og det bar publikumsframmøtet seinere på kvelden solid  preg av.
2500 tilskuere møtte opp for å se laget sitt slå Leeds  komfortabelt 90-62 og minst 1000 av de frammøtte var barn.
De fikk se en kamp der underholdning og aktiviteter var lagt opp til å tilfredsstille det unge publikummet med mange pauseinnslag med barn aktive.

Christoffer Daae sitt bilde.
Selve kampen bar preg av at det var topp og et bunnlag som møttes. Igor Sedlar har spilt i Leeds og hadde nok ikke gjort seg bort selv om flere med erfaring fra norsk liga nok hadde løftet det laget.
Newcastle Eagles har en eier som tok vel vare på oss under oppholdet i byen ved elven Tyne der laget spilte på universitetets bane en siste sesong før klubben flytter inn i egen arena.

 Beliggende i den olympiske parken i Stretford i øst London var The Copperbox Arena et imponerende skue, men storbyens innbyggere har tydeligvis ikke tatt til basket som andre idretter for det var glissent på tribunene i London.

Videre gikk basketdelen av turen videre til the bright lights and the big city med kamp søndag i Olympiaparken og The Copperbox Arena i Stratford i London. En by med 13 millioner innbyggere greidde ikke å fylle en vakker arena og tilskuertallet var lavere enn i Newcastle og med betydelig færre barn ringside. Topplaget Leicester vant tilslutt mot London Lions selv om det måtte ekstraomganger til.Christoffer Daae sitt bilde.
Arrangementet var rettet mer mot voksne uten innslag av aktiviteter for tilskuerne. Begge lagene hadde imidlertid noe å fare med sportslig og viste at det er et stykke vei før norsk herrebasket greier å komme på britisk toppnivå.

 

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje