mandag, mai 20, 2024

Lagidrettene i Bergen sloss på mange områder utenom den tapte kampen i media der det stort sett er Brann det snakkes om. Bergensavisen er et hederlig unntak.
Sloss om publikum, om sponsorinntekter.

På damesiden i fotball har både Sandviken og Arna Bjørnar lag og spesielt Sandviken med bra resultater og gode kontakter i avisredaksjonene får bra mediedekning.

Vet Bergens Tidende at byen har et bra bordtennislag i Laksevåg BTK? Ikke mye som skrives der, men så er ikke publikumsinteressen mer enn på høyde med størrelsen på idrettens baller-mikroskopisk.
Heller ikke volleyball er noen publikumsmagnet selv om Vikings herrelag er et topplag og damene heller ikke gjør det dårlig. Dette blir det imidlertid ikke spaltemetre av i avisene.

I handball har en brukbare tilskuertall for alle tre lagene i eliteserien for menn og kvinner. Men verken Fyllingen-Bergen (for menn) eller Tertnes og Fana er i toppen av sine serier.
Alle tre lagene får god dekning i begge lokalavisene, men ingen topplag.

Ishockey har utryddet seg selv i Bergen annet enn på breddenivå mens innebandy for damer forsøkte seg for første gang denne sesongen og er så fornøyde med egen innsats at de har som mål å få bedre tilskuertall enn basketlagene.

Kommet ut av tellingen eller har du kommet til 9 toppserielag i Bergen? Legg så til fem basketlag, tre på herresiden og to på damesiden og summen blir 14.

14 klubber som sloss om medieoppmerksomhet og publikumstekke, de fleste uten drahjelp fra media.
Damelagene i basket har få tilskuere. Synd da Ulriken kunne ha vunnet serien om den hadde blitt spilt ferdig.
Bergen Elite har lite eller nesten ingen på tribunen når de spiller selv om klubben skryter av å ha 600 medlemmer.
På herresiden er det spesielt lokaloppgjørene som trekker. Men med 3 lag kjempende om det samme publikum blir det ikke mer enn mellom 100-150 på de andre kampene. Det spilles 40 seriekamper hver sesong på herresiden i Bergen og kun 4-5 av de er lokaloppgjør. Det hjalp heller ikke for Frøya da de begynte å slippe inn publikum gratis.Så hva skal til for å få flere tilskuere på kampene,mer medieoppmerksomhet?Eller ansette David Swan?Amerikaneren var et oppkomme av ideer for å øke tilskuertallene og han mente det var for mange basketklubber i Bergen.
Slår man sammen publikumstallene til de tre herrelagene i BLNO er ikke tilskuertallene noe bak Fyllingen-Bergen i handball som er aleine på toppnivå for menn i Bergen. En tanke?
Det blir nok med det!

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje