mandag, mai 20, 2024

5. desember

Alt om basket har tatt seg tid til å skrive om alle de utenlandske innslagene i BLNO denne sesongen.
Under presenterer våre tre utlendinger seg. Mye interessant lesning om tre flotte idrettsutøvere.

Evan Harris, USA – Fyllingen

Jeg er 32 og fra Los Angeles, California. Ferdig utdannet i 2009 fra Harvard University (Division 1) som spiller og utdannet med psykolog grad. Basketen har tatt meg til Tyskland hvor jeg spilte i 4 sesonger, i Frankrike en halv sesong og i den slovakiske toppserien i en halv sesong. I Tyskland spilte jeg i den tyske Pro A serien, i Frankrike i ligaen som heter NM1. En sesong ble det i den portugisiske toppserien samt en sesong i den japanske toppserien.
Så hvorfor Norge og BLNO? Før jeg kom til Norge hadde jeg aldri spilt i Skandinavia. Først i Trondheim og nå i Bergen hvor jeg og min kone trives stort. Ikke minst fordi vi er blitt mottatt på en veldig flott måte begge steder
På college spilte jeg sammen med Jeremy Lin, en fantastisk spiller. Vi spilte sammen i 3 år mens jeg hver sommer de siste 9 årene har fått spille med utallige NBA spillere som Kevin Garnett, Chauncey Billups, Demarcus Cousins og Kyle Lowry.
Favorittlaget mitt i NBA er Lakers. Har ikke noen favorittspiller, men er utrolig glad i å kunne se god basketball.

Marius Sumskis, Litauen – Fyllingen

Jeg har bodd i 7 år i Bergen. da jeg kom hit spilte jeg først et halvt år i Gimle. Etter det ble det sammen med landsmenn i 1. divisjon for Bjorøy, Bergen Basket før det ble Fyllingen. Fyllingen hjalp jeg opp fra 1.division til BLNO og har siden vært en del av klubben.
Før jeg kom til Norge spilte jeg seks år på litauisk nivå 2 og en sesong i spansk 3. divisjon.

Jeg har spilt med og mot mange gode spillere. Kanskje den beste er Donatas Motiejunas  som jeg spilte sammen med i en All Star kamp for studenter. Donatas kjenner jeg fra sommertreninger samtidig som vi gikk sammen på samme basketballskole i Kaunas.

Mitt favouritt-lag i NBA er San Antonio Spurs og favorittspilleren er Luka Doncic.

Vilius Sumskis, Litauen – Fyllingen

Jeg har spilt i flere forskjellige land og ligaer. Det begynte i hjembyen Kaunas og med BC Zalgiris  sitt 2.lag mellom 2002-04 hvor vi ble vinnere av ligaen på nivå 2. I 2004-2005 spilte jeg i Baku Gala i toppdivisjonen i Azerbajdsjan hvor klubben ble serievinner og jeg fikk spille i Euro Challenge cup.
Etter det ble det to sesonger i Stockholm 08 Human Rights i den svenske toppdivisjonen.
Fra 2008 ble det spill først for Kauno Aisciai i den litauiske toppdivisjonen, London Leopards på engelsk nivå 2, Itzeheo Eagles i tysk 4.divisjon, Sakiu Zanavykas på nivå 2 i Litauen, BC Taurage på litauisk nivå 3, BC Rasai i litauisk 2. divisjon og nå på 2. sesongen i Fyllingen.
Jeg har spilt med flere gode spillere som enda spiller på høyeste nivå i EuroLeague. En av disse er  Paulius Jankunas. Vi spilte sammen på Zalgiris 2. lag.
Min favorittspiller var Shawn Kemp mens favorittpersonen er Sarunas Jasikveicius som er trener for    Zalgiris. Den beste unge treneren i Europa.
Ellers er jeg takknemlig for at min fetter Marius fikk meg til Fyllingen. Her har jeg lært å respektere flere av klubbens ledere.
Min rolle som eldste mann på Fyllingen er å gi råd til de yngre spillerne. det trives jeg med.

Bilderesultat for vilius sumskis
Fra Zanavykas i Litauen.

Les om de andre også?
Sett igang her:

Dette er importspillerne i BLNO

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje