torsdag, juni 20, 2024

VG tipper: Slik ender Firi-liga-sesongen

De beste har blitt bedre, mens de dårligste ikke har forsterket seg noe særlig. VG tror det blir nytt seriegull til Kongsberg Miners i Firi-ligaen denne sesongen.

Miners har forsterket seg med flere landslagsspillere, samt en veldig spennende amerikansk import i Jahmal McMurray. Det, kombinert med at trener Stein Erik Rotegård tar en sesong til, og at Kongsberg har Firi-ligaens beste hjemmefans, gjør at vi tror at laget fra gruvebyen vinner serien også denne sesongen. De har et dypt lag med flere gode spillere på hver posisjon, samt at startfemmeren deres er den beste i ligaen.

Like bak tror vi Gimle følger. De har et lag som kjenner hverandre veldig godt og en meget dyktig trener i Audun Eskeland. Bergenslaget er solid på alle posisjoner og løftes av montenegrinske Milovan Savic, som er limet i laget. I bunnen av tabellen tror vi Centrum Tigers og Nidaros Jets ender. Ingen av lagene har noen importspillere på laget, som kommer til å gjøre en forskjell. De kan begge hamle opp med ethvert lag i ligaen, men over en hel sesong tror vi de to lagene kommer til å få det tøft.

Slik tror VG det går denne sesongen i Firi-ligaen:

3. Fyllingen

Inn: Ljubomir Campara, Nikola Vasejovic, Edmunds Gabrans, Maurice Jones, August Kristiansen, Niko Skouen, Jacob Røysland, Flemming Ravndal, Eivind Løken

Ut: Jay Harris, Bouna Black Ndiaye, Edvard Kristiansen

Vurdering: Her har det skjedd saker og ting! Klubben har hentet inn Frøya-duoen Ljubomir Campara og Nikola Vasejovic, som begge var gode sist sesong. De kjenner hverandre godt og kommer til å gli fint inn i dette Fyllingen-laget. Kanskje ligaens beste skytter i Niko Skouen er en klassesignering og kommer til å snitte på 20+ poeng per kamp, men han er skadet og det er uvisst når han blir klar. Maurice Jones skal være en bra importspiller som har det meste. Utenom det har de forsterket seg med flere spennende unggutter, mens Magne Fivelstad er stadig i klubben. Han snakkes sjeldent om som en av ligaens beste, men Fivelstad er en fryktelig solid spiller som holder et meget høyt nivå. Peter Bullock er god under begge kurvene, mens unge August Kristiansen er en sterk trepoengsskytter.

Jay Harris var en attraksjon sist sesong og var en av ligaens beste, mens Bouna Ndiaye, som skal til Island, stabilt over var meget god. De to kommer Fyllingen til å savne. Sett over ett ser Fyllingen gode ut med flere meget gode spillere og massevis av rutine, samt en større bredde i stallen i år enn tidligere. De kommer til å bite bra fra seg i toppen og blir et tøft lag å møte. De scorer enormt med poeng, men det blir også mye poeng imot – laget trives best med å spille angrep. Fyllingen er et lag som kan slå alle dersom de har dagen, og tape for alle dersom de ikke har fullt lag og ting ikke klaffer. Hvilken utgave får vi se?

Resten av tipsene er:
4. Bærum
5. Frøya !
6. Asker
7. Tromsø
8. Ammerud
9. Centrum
10. Nidaros

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje