lørdag, juli 13, 2024

Fyllingen BBK har de siste sesongene hatt gleden av å ha Hans Calix Black Ndiaye
som trener for vårt elitelag.
Resultatmessig har det gått bra og standarden på treningene er hevet de siste årene.

Calix framstår som en rakrygget og raus person på en meget behagelig måte
overfor alle. Med sin erfaring fra basket og som vellykket næringslivs mann, besitter han
en del kvaliteter, man sjelden møter i trenersammenheng.
Han er:

  • Analytisk
  • Motiverende
  • Kvalitetshungrig
  • Spillerutviklende

Det er mange veier som kan føre til målene en setter seg og som klubb har det vært en berikelse å ha i sin midte en person så fokusert på framgang at flere av klubbens trenere velger å følge elitelagets treninger for å plukke opp viktige bidrag i sin egen trenergjerning.
Calix har en imponerende CV som spiller og som trener/ lagleder.
Klubbens sportslig ansvarlige, Karl Otabor, liker å framheve at han er den som får best resultater med minst budsjett. Det gjelder både i forhold til de andre Bergenslagene og ikke minst de andre lagene i ligaen.

Calix framstår som en rollemodell for trenere med sin framtoning og framtreden i kampsammenheng. Allerede i 2008 var han hovedansvarlig for et BLNO-lag (Ulriken) før han igjen fungerte som lagleder på kampene til Frøya i 2013-2015.
Til Fyllingen kom han i 2018 og er inne i sin 3. sesong.
I tillegg kan han vise til landslagsoppdrag som trener mens han også er like stolt over å bidra når sønnen spiller for Hop i yngste aldersklasse!
De første to sesongene hadde han Karl Otabor og Andre Alford med seg. Foran denne sesongen ville klubben ha en annen retning der Karl er sportslig ansvarlig og med seg til å lede treningene valgte Calix en erfaren andremann en lokal fyllingsdøl.
Per Fedje startet med basket i Lynghaug BK, en klubb han var med å opprette. Det begynte i 1983 og ungdomsskolen nord i dalen var en av de store klubbene i Bergensbasketen med herrelag med i nasjonale serier,
nivå 2.

Der fikk Per med seg to sesonger før turen gikk videre til Ulriken i sesongen 88/89. Her ble Per værende som spiller til han la opp i 2001. Det var i Ulriken Per og Calix ble kjent. Vennskapet er beholdt og da vi skulle finne assistenttrener før sesongen var Calix førstevalg nettopp Per.

Fedjefanten har vært trener før. Han prøvde seg med egen basketgruppe i Fyllingen IL i to år, men 1987 og 88 årgangen for gutter ble de eneste som fikk prøve basket i bydelens største idrettslag.

En sesong som assistent for Geir Bangstad i Frøya ble det og. Humoristen Svein Mjeldheim som da arbeidet for Frøya, mente man kunne bruke Per som trekkplaster for å få damer på kampene. Hvem kunne argumentere mot!

Og trenergjerningen har han godt grunnlag for å lykkes gjennom egne spillererfaringer og et brennende ønske om å få dette til.
Ingen sure miner på treningene når Calix går og gliser og høflig får inn meldingene mens SmilePer er akkurat den herlige typen alle kjenner ham som.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje