fredag, juni 21, 2024

ANDRE, CALIX OG KARL

Andre,Calix og Karl er klare for ny sesong

Karl Otabor kom opprinnelig til Fyllingen for å spille og ha det gøy etter en omflakkende tilværelse først i Gimle så en sesong i Frøya der det ble gull av det hele før turen gikk tilbake til Gimle selv om basketspillingen startet i Ulriken i 2002.BLNO oppstarten gir Karl mye av æren for det og opp mot det ble fotballspilling litt daft.
Som så mange andre synes han mye om Gimle der han har både seriesølv samt seriegull og sluttspillgull, men etter hvert er det blitt mer Fyllingen på ham for her har han vært i snart seks år.
Han begynte hos oss som spiller med ansvar for en noe vilter guttegjeng som han skapte til gode basketspillere med gode resultater. Guttegjengen var et aldersbestemt lag mens seniorlaget til Fyllingen spilte på nivå to.
Som spiller i 2014/15 sesongen opplevde Karl å vinne den lokale 1.divisjon og gjennom kvalifiseringsturnring på skikkelig måte komme seg opp i toppserien, BLNO.
Her var han instrumental i forhold til å få tak i nye spillere, limet i laget om en vil. Da det viste seg at treneren vi hadde hyret inn for 15/16 sesongen ikke fikk det til overtok Karl og Stian Enge likegodt treneransvaret for BLNO laget vårt. Til å laglede ble en tidligere spiller, Jan Terje Ree, trukket inn.
Uten marginene på vår side måtte vi starte i 1. divisjon igjen sesongen etter og da med Karl og Stian som spillere og trenere.
Det hele ble løst på en suveren måte – 22 seire på 22 kamper og opprykk i kvalifiseringsturneringen.

BLNO en gang til
Så sesongen 2017/18 startet med Karl og Stian ansvarlig for trening med hjelp av Tore Ervik som skulle ha ansvaret for lagledelse.
Laget fikk en fantastisk start og det endte med 3. plass i serien og tap i semifinalen mot Sluttspillvinnerne Kongsberg.
Tore Ervik ga seg tidlig og før denne sesongen var det Stian Enge sin tur til å melde avbud. Flytting, jobb ,familie og fokus på andre hobbyer førte til at kabalen på trener og lagledersiden måte legges på nytt med Karl med. Men før sin avgang var Stian Enge raus med ros til Karl, en fantastisk mann på alle måter kom det på ekte Stian vis- kort, greitt og ikke til å misforstå.
Det ble Calix Black som komplementerte Karl på lagledersiden, en person respektert av hele basketNorge.
Det var Karl som pekte mot Calix, men ikke før han hadde sikret seg broren Bouna på spillersiden selv om det ikke ble tatt nådig opp av spesielt Fredrik Gnatt i Gimle som var frisk i uttalelsene når det gjaldt seriøsiteten til Fyllingen.
Også resten av spillerlogistikken står Karl for. Det enkle var å få broren Stein tilbake. Han ga seg i Fyllingen da klubben rykket ned, men var ikke vanskelig å be tilbake når spill på topplaget i Bergen var det det kunne lokkes med.
Gjennom nettverket Karl har opparbeidet seg har han bedre oversikt over det som rører seg i spillermarkedet enn de fleste og fikk fulltreff både med først Calvin Henry så Tavario Miller og nå denne sesongen med Evan Harris.
Kanskje ikke alle vet at han kommer fra Hardanger med verdens beste bollebaker Synva til mor og en far som enda arbeider i politiet på andre siden av Atlanteren som sheriff i Boston.
Han er opptatt av å bygge klubb og proaktiv i forhold til tiltak for barn og unge og flink bidragsyter med ideer overfor sponsorer. Det er ingen overraskelse at Fyllingens sommer Basket camp var Karls ide, et vellykket prosjekt som vi vil satse videre på.

Og hvorfor er det umulig ikke å like ham? Rett fram på en fin måte og positiv til å se ting fra flere sider. Villmannen i ham er også sjarmerende.
Hvor langt han greier å få prosjekt Fyllingen skal bli spennende å se. At hans største kongstanke er å få trenerne løftet opp er flott og nødvendig og han er flink til å skryte av Mostafa El Harar og Manel Ceperuelo som begge bidrar godt på trenersiden.

 

Kommende sesong vil Andre Alford og Calix Black stå for treningene slik at Karl kan få ha mer fokus på sitt eget spill og bidrag på banen. Men en viktig brikke i BLNO laget vil han være både med opplegg, spillerlogistikken og tankene på videreutvikling.
Calix Black har en imponerende CV som spiller:
Ulriken Eagles- 1997-2001 (seriemestere 2 av årene)
* University of Wisconsin Green Bay, august 2001- mai 2004, kaptein (fra 2002 til 2004)
* Barry University, august 2004- mai 2005, kaptein
* Herre landslaget, mai 1999- mai 2008, kaptein
* Ulriken Eagles, may 2005- mai 2008, (Seriemester 2007)

For mange vil nok Andre Alford være ukjent, selv om mange har opplevd ham som en stødig dommer og en dyktig trener for flere Hop lag. At han kaller seg en gym rotte er nok mer overraskende. I det legger Andre dedikasjonen til basketball og trening som grunnlaget for å kunne lykkes. Oppskriften har lykkes for ham. Det har gitt ham utdanning, muligheten til å reise, treffe mange fantastiske mennesker og jobb.
Og en tilnærming til det som står foran fortalt som legg ned innsats, lev deg inn i oppgavene og da vil du oppnå målene dine.
Andre’ har hatt mange venner som har spilt basket på college og profesjonelt så han kjenner til det gode og gale som følger med å engasjere seg i idrett.
Gjennom sin militærkarriere har han fått anledning til å trene spillere verden rundt. Dette startet i 2002 og det har gitt ham veldig mange gode opplevelser. Og Anne Flesland hans beste samtalepartner og støttespiller. Anne er årsaken til at Andre’ kom til Norge og hun er årsaken til at han fikk en fot innenfor basketen i Bergen.
I Hop har han gjort en strålende jobb for mange av klubbens yngre spillere og hatt treningssamlinger i andre klubber. Dette er noe Fyllingen respekterer og ønsker han skal fortsette med sammen med trenergjerningen i Fyllingen.

Calix, Karl og Andre’ deler de samme visjonene om spillerutvikling og selv om samarbeidet er i startfasen er dette tre flotte mennesker med tentakler nok til å gjøre hverandre bedre.

Vi gleder oss alle til fortsettelsen.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje