fredag, juni 21, 2024

Nedstengingen av samfunnet vil garantert få konsekvenser for aktivitetsnivået i idretten på alle nivå.
Avisene har brettet ut de store utfordringene toppidretten har og vil få og med permitteringer også mulighetene for at noen utøvere og idrettslag ikke vil være så opptatt av solidaritet og respekt for andres fortvilte økonomiske situasjon.
Når så Gimle Basket legger ut en artikkel på facebook- du finner link til de under- så kan en begynne å lure på hvordan det skal gå. Trond Mohn har hjulpet klubben utallige ganger før økonomisk og gjør det igjen. Men historien forteller med all mulig tydelighet hvor sårbare man er om ikke planer er tuftet på et solid økonomisk fundament.
https://www.facebook.com/gimle.no/

Lønnsbudsjettet til Gimle med tre heltidsansatte og to importer utenom er like stort som Fyllingens totale budsjett og også vi må tenke nytt når det gjelder økonomi. Av inntekter på 2,2 millioner er 1/4 sponsorkroner, 1/4 fra grasrotmidler og bingo, 1/4 fra medlemsavgifter og arrangementer drevet av medlemmene mens resten er fra søknader og offentlig støtte.
Kan vi rekne med like mye sponsormidler når bedriftene ikke en gang greier å lønne sine ansatte? Uten kamper å tippe på og med bingolokaler stengte vil det bli langt lavere inntekter fra denne delen av totalinntektene og hvordan vil kontingentinngangen bli når det er rekord arbeidsledighet/ antall permitterte og med det mindre penger å rutte med.

Men verken Gimle eller Fyllingen er aleine i denne situasjonen.Hva med Bærum som etter alle solemerker ikke vil kunne få arrangere Bærum Open?Eller Bergen Elite og deres camp før skolestart i august.

Idretten går en tøff tid i møte der det ikke finnes noen kvikk fix!

 

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje