onsdag, juni 19, 2024

10.november
Fyllingen Basketballklubb ble i sin tid startet for å få opp deltakerantallet på basketspillere og resultatene av klubbens første tid ser man med stolthet i dag i Loddefjord IL som for 10 år siden overtok aktiviteten til Fyllingen som den gang het Vestkanten.

Fra den gang og til nå har det gått noe tid og flere av jentene som spilte i Fyllingen innledningsvis har fått spille på elitenivå mot de beste.
For to år siden ble det satt i gang et lag som skulle ivareta en gjeng basketinteresserte gutter i Dalen.
Forrige sesong ble det i tillegg til treninger spilt en del treningskamper før Stian Enge og Karl Otabor skulle løfte tilbudet videre.

Fram til søndag hadde det gått greitt med to småpene tap for denne urutinerte gjengen. Virkeligheten møtte de i form av Frøya 1 søndag.
Hvilken virkelighet ?
Det høres kanskje noe rart ut, men denne nye basketgjengen møtte et Frøyalag som presset helbane gjennom hele kampen.
Da jeg var i Frøyahallen etter endt arrangement traff jeg en hoderystende coach for Ulrikens elitelag for kvinner som fortalte om massakren 45-181.
DuRell Sanford nevnte bare i stikkord om uvettet som var begått fra sidelinjen og på banen av lydige spillere.
Frøya 1 er et godt lag, det skal ikke stikkes under en stol, men er en seier på 137 poeng prestasjonsfremmende for laget som vant ?
Det er det  iallfall  ikke for spillerne som tapte.

Presidenten i Norges Basketballforbund kan man med rette mene mye om, men han har også meninger om lag og lagledere på aldersbestemt nivå som turer fram på en slik måte som det ble gjort i Frøyahallen søndag den 9. november. Les mer om det i linken under:

http://www.basket.no/nyheter/Sider/Et-hjertesukk-fra-presidenten.aspx

Min første tanke var at dette måtte være noen uvettige unggutter som hadde lagledet. Nå har jeg sett U17 menn for Frøya bli lagledet og to unge menn i slips i Haugesund og jeg kunne ikke få det til å harmonere at disse skulle ha lagledet på en så upresidentlig måte.

I Frøyahallen traff jeg på leder for region Vest Jeanette Antoniazzi som også er ivrig med i Frøya og Terje Osland. Begge voksne mennesker. Forstandige ?
De kan iallfall ikke ha lest presidentens hjertesukk.

Har de vært ved sine fulle fem denne farsdags ettermiddagen når de som voksne og presumtivt fornuftige mennesker kan tillate at en basketkamp skal få utvikle seg slik ?
Er dette god basketutvikling ?
I mine øyne har regionslederen et forklaringsproblem og har hun en hatt kan hun ta den med seg og gå.
Når det gjelder Terje Osland så blir det en bibelsk avslutning- ” Tilgi ham for han vet ikke hva han gjør “.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje