lørdag, april 20, 2024

Isaac Likekele skal spille for Fyllingen denne sesongen.
Fyllingens trener Calix Black har et utrolig kontaktnett i USA og med hjelp derfra har Fyllingen altså signert en U19 verdensmester.
En sensasjon er det at Isaac Likekele med bakgrunn fra Oklahoma State og Ohio State er på plass i Bergen.

23-åringen fra Charlotte i North Carolina var på USAs U19-landslag som vant VM-gull i 2019 på Kreta, og spilte en viktig rolle der:

Likekele var på banen i 21 minutter da Mali ble slått 93-79 i finalen, hadde 9 poeng og dro ned 10 returer – flest i kampen.

Så kunne han juble for gull sammen med ni spillere som i dag er i NBA-lag, blant dem Tyrese Haliburton (Indiana Pacers) som nettopp spilte VM med USA i Manila og Cade Cunningham (Detroit Pistons).

Verdensmester eller ikke så er han en på alle måter trivelig kar som trener lag, drar på skolebesøk og har valgt trygge omgivelser når han skulle ut og spille basket.

De som så ham i en treningskamp mot Gimle får ikke fullrost Isaac som spiller.

Sammen med Terrell Brown deles en leilighet med gangavstand til Fyllingsdalshallen og begge har funnet seg vel til rette.

Når man treffer på de ser du ut som gode venner med et langt vennskap og venner er de og det vil de forbli. Men det var første gang de møttes da de kom til Bergen.
Terrell kommer fra San Fransisco og har til gode å spille her enda. Debuten kommer nok på lørdag.

Calix Black beskriver spillerne slik:
Isaac:

Meget god forsvarer og er en general på banen som kan diktere tempo og har en ekstremt høy basketball IQ. Meget uegoistisk spiller som spiller lagkameratene sine gode.

Terrell: 
En fantastisk atlet som er kjent for sine defensive egenskaper og sin naturlige evne til å putte ballen i kurven. Han er en naturlig skårer som virkelig kan skyte fra distanse og som kommer til å ha noen dunker i løpet av sesongen som folk kommer til å snakke om i lang tid.

Det skal bli spennende å følge både Terrell og Isaac som kunne litt norsk før de ankom!
-Tusen takk!
Tipper det er Fyllingen som kommer til å si det til disse to tvers gjennom hyggelige karene bare for det de er!

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje