mandag, mai 20, 2024

Litt bedring Nidaros, men mest Fyllingsdalen

Nidaros 72 Fyllingen 108
24-34,13-26,12-23,23-25
BLNO menn
Munkvollhallen
tilskuere 
75

Poengplukkere:Terrell Brown 29, Nikolas K. Skouen 24,Isaac Likekele 14, Haji Jawara 13,Nicolas Ballone 11,  Edvard Kristiansen 10,Eric Fongue 7,
Ny kamp, nye muligheter, samme motstander som for under 24 timer siden.
Det gleder nok hele basket-Norge at Nidaros endelig er ute av sumpen det er å rote i nedrykk og kvalifiseringskamper for å holde seg. Morten Tøfte som er sentral i trønderbasketen og med lang fartstid og deltakende i utformingen av BLNO konseptet, kunne fortelle at siste kvalik i Trondheim var spesiell.
Han hadde da to sønner som spilte for Sverresborg og de valgte å sitte på benken i de siste minuttene i oppgjøret mellom trønderklubbene slik at Nidaros reddet plassen.
Nå er den ene Tøften tilbake i Nidaros og spiller på Sverresborg i divisjonen under på parallell spilletillatelse samt fungerende som trener i Sverresborg. Forviklingar?
Egentlig var Nidaros nedrykket før Forbundstinget vedtok å utvide til 11 lag våren 2022. Med en nå fungerende nasjonal 1. divisjon kan nok forslag om reduksjon til ti lag i øverste divisjon komme. Ti tær, ti fingre og samfunnet er bygget opp om dette, det dekadiske system.Så får vi se om noen glupe hoder mener 11 lag i BLNO er et avvik…….

Selve kampen var litt jevnere enn gårsdagens, men ikke mye mellom tabellnaboene. Syv kamper på rad med seire. Måtte det fortsette.
Skade på Ivars Zvigurs var kjedelig mens Nikolas Kvåle Skouen hadde sterke bidrag.

En fotnote om idretten i Fyllingsdalen (noen som kjenner seg igjen ?)

Når det gjelder idrettsprestasjoner i Fyllingsdalen har lokalpressens hovedfokus ikke vært at basketklubbene ligger på topp-plassene, men skjebnen til FKF eller det de fleste tenker på som Fyllingen.
FKF ble det etter sammenslåing med Løv-Ham i fotball, men de er oppe og går igjen som eget idrettslag mens Fyllingennavnet burde være kjent gjennom brødrene Ludvigsen, spill i toppdivisjonen og startstedet for Kniklas eller barnebarnet til Roald Kniksen Jensen som nå spiller i Brann.

FKF måtte ha et par forsøk på å få gjennomført årsmøte der damelagsspillerne visste å vite sin besøkelsestid mens herrespillerne ikke gjorde det. Damelaget fikk heltidstrener med det meste på stell mens herrelaget nå må ned på nivå fem i fotballens verden. Ikke lenge siden laget var i den absolutte toppen og heller ikke lenge siden treneren het Kjetil Knudsen. Helt rett, han som trener Bodø Glimt i dag.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje