fredag, juni 21, 2024

2. april

Norges Basketballforbund har noe som kalles nasjonale talentsamlinger. I praksis er dette landslagssamlinger for yngre årsklasser. Innkalt til dette er en yngre Fyllingenspiller for første gang. Innkallingen skjer gjennom deltakelse på regionssamlinger lokalt og på de har Alexander Søraa deltatt sammen andre Fyllingenspillere de siste årene. Men han er altså den første som tar steget videre.

Lynghaug skole har vært og er viktig for utviklingen av yngre basketballspillere i Fyllingsdalen. Her har klubben fått satt opp tilpassete kurver for barn, unge og voksne. Her trenes det parallelt i to saler med både gutter og jenter. I tillegg er skolen både raus og romslig når klubben spør om bruk av andre fasiliteter enten det er små eller store samlinger.

SUPERTRENEREN- TALENTUTVIKLEREN MED MOTTO ALLE SKAL MED

En av de som bruker mye tid på Lynghaug er Mostafa El Harar som trener to av de aldersbestemte lagene og har ivrige og talentfulle sønner med. Mostafa som til daglig er morsmålslærer skal ha mye av æren for framgangen til Alexander og andre spillere. Han får da også mye skryt for måten han tar seg av både liten og stor, de som er gode og de som kan bli bedre. Han behandler ingen ulikt og er en inspirasjon for både voksne og unge i klubben gjennom den dedikasjonen han viser.
Vi mener en til fra Fyllingen skulle ha vært med på de nasjonale samlingene, men slik ble det ikke foreløpig. Vi er iallfall glad for at vi har Mostafa med oss
da flere av spillerne som har vært på regionale samlinger synes hans treninger er bedre enn det de får når de samles på Olsvikåsen skole under regionstrenerne uten at det på noen måte må oppfattes som å snakke ned regionstreningene. De er viktige nok som samlingspunkt for jevnaldrende med ønske om å utvikle seg og bli bedre.

 

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje