torsdag, juni 20, 2024

            HVORFOR IKKE BASKET I SAMNANGER NÅR NORGES BESTE KOMMER FRA NABOKOMMUNEN?

Norges beste basketspiller gjennom tidene, Håkon Austefjord hadde en spesiell historie som basketspiller i Norge, men kanskje enda mer spesiell er historien til Matas Zdanicas. Og om ikke det så er den dagsfersk.

I Samnanger går en på ski, spiller fotball og har handball-lag. Det er nok flere aktiviteter også der samninger gjør seg verdensberømte i Norge som i motbakkeløp.

Men nå skal det handle om sjetteklassingen i Samnanger som i vinterferien bruker tiden sin på basket.
Har han det kjekt? Han har sammen med over 40 andre valgt å bruke denne uken på basket med tre basketproffer som instruktører.
På bildet er Ljubomir Campara (til venstre), Nikola Vasojevic ( i midten) og Maurice Jones (til høyre) bak Matas klar til å lære bort av kunnskapen de har fra spill på flere kontinenter.

Neste uke når hverdagen er tilbake vil så den finslige Matas være tilbake på skolen på Gjerde i Samnanger og vise ferdigheter som kanskje kan misunne og inspirere andre.
Og går det som Matas vil og Basketballforbundet vil så skal det bli basket i Samnanger.
En trenger ikke å vente på at den planlagte hallen på Lauvskar ved Bjørkheim skal bli ferdig for gymsalen er grei nok til å øve seg i.

Er skolen klar er både Norges Basketballforbund og Fyllingen klare til å sette i gang et opplegg der barneskoleelevene skal få prøve seg på basket i skoletiden.

Kanskje det kan være interesse for å sette noe mer permanent i gang?

Matas med sitt ønske om å delta på basketcamp vil kunne være med å sette i gang noe større både for seg selv og bygden som skryter av Brudeslør og vakker natur.

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje