lørdag, juli 13, 2024

Fra Sande i Sunnfjord litt sør for Førde er to basketfrelste brødre vokst opp. At det skulle bli basket på August og Edvard Aamodt Kristiansen burde vært en umulighet for det er ikke mange basketballskaller som har kommet fra det gamle Sogn og Fjordane-fylket.
Dag Inge Nybø er et unntak og nettopp den gamle Ulriken-kjempen har hatt betydning for brødrene Brothers basketballspill og framgang. Med sitt Eikefjord en times reise fra Sande har han heist basketflagget i et terreng ellers farget av fotball, handball, volleyball og friidrett.
Og blant basketfantastene har vi altså et brødrepar Aamodt Kristiansen.


Lillebror Edvard til venstre og storebror August til høyre har begge solid slått gjennom på øverste nivå for Fyllingen.
August var først ute og fikk ravende kritikk for sin innsats i enkeltkamper forrige sesong. Trepoengerne haglet i enkelte kamper.
Begge har slitt med skader, men etter hvert fikk også fire år yngre Edvard opp dampen og selv som 15 åring imponerte han med sitt spill på øverste nivå.
Magne Fivelstad sa det så treffende om Edvard at fysikken sto bedre i stil med en voksens. Bare for å understreke at nå 17 årige Edvard er en tøffing å spille mot på trening der han også gir alt!
For sjekker en statistikken fra kampene spilt denne sesongen kommer han desidert best ut av Fyllingenspillere når det gjelder feiling-«best». Edvard legger altså ikke noe mellom på basketbanen
og det viser en mental tøffhet fra en av BLNOs yngste bidragsytere som er sjelden vare uansett klubb på toppnivå på herresiden. Er det rart broren August lengter tilbake til Fyllingenspill fra sitt basketeksil i baskettørrlagte Kristiansand!!

Jeg er klar neste sesong sier han med overbevisning, for å få trent igjen med broren og laget han var en del av i to sesonger sitter i enda. Ja, jeg satser på å få videreført studiene mine i Bergen kommer det fra eldste broren med et troende smil om munnen!

Edvard er Ulriken-medlem og trives i lag med jevngamle der og. I den vedlagte artikkelen er han portrettert sammen med tre han gjør mye det samme med.
https://www.altomnba.com/ulriken-med-fire-spillere-i-blno-for-menn/
Enda viktigere er attesten trenerteamet i Fyllingen gir ham: Han er en av de største talentene norsk basket har, kommer det fra Calix Black. Og Calix kjenner Edvard som få andre etter to sesonger som treneren hans. Calix fortsetter å strø komplimenter på 17 åringen når han trekker fram hans  enorme treningskapasitet og vilje til å bli bedre. 
Og som det ikke var nok avslutter Calix om yngstemann Aamodt Kristiansen slik: Ekstremt målbevisst og har en profesjonell til nærming til tross for sin unge alder. Såfremt han klarer å ta vare på kroppen kommer han til å kunne velge og vrake i skoletilbud mellom 1. divisjons colleger i USA om 2 år.

Også August har imponert og alle har sett hans ekstreme skuddferdigheter. Plutselig var han på alles lepper etter et par kamper der poengene suste inn. 

Uferdig i forsvarsspillet, men da hjelper det å ha en enorm løpskapasitet og stayerevne. Calix avslutter med at eldstemann er knall sterk og treningsvillig. 
Med familie flytting fra Sande ble det skifte av klubb fra Eikefjord til Fana før det ble Hop og Gimle før turen gikk til BLNO-spill i Fyllingen. Med skole i Kristiansand fra august i fjor ble det overgang til Pirates på eldstemann som har godt håp om å kunne vende tilbake til Fyllingsdalen og spill for de blå kommende sesong.
Vi ønsker begge lykke til med sesongen og veien videre.

 Dag Inge Nybø fikk besøk av en bergensklubb og besøket trigget oppstarten av Eikefjord Basket i større omfang enn det var.
Hvilken klubb var på besøk i Sunnfjord?

0 Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hopp til verktøylinje